logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

A könyv és az ember

A könyv és az ember

XI. Győri KönyvszalonA XI. Győri Könyvszalon

A kisalföldi megyeszékhelyen rendületlenül hisznek benne, hogy az olvasó ember a mai világban is pótolhatatlan érték: idén XI. alkalommal rendezik meg november 11-13-ig Győrben a Könyvszalont. A Könyvszalon otthona évek óta a Győri Nemzeti Színház, ahol gazdag könyv- és programkínálattal várják az érdeklődőket.

A XI. Győri Könyvszalon egy teljes hétvégén keresztül ünnepli a könyvet, az írott szót, de a rendezvénysorozat nemcsak a könyvek seregszemléje, hanem Győrben három napig együtt lesz az egész ország olvasni szerető közössége: írók, költők, kiadók, előadóművészek várják az érdeklődőket. Célja az olvasás népszerűsítése, a kortárs magyar irodalom megismertetése. A könyvek és az események színes kavalkádja pedig mindenkit olvasásra buzdít. A Könyvszalon azt hirdeti: az információs társadalom szinte követhetetlen változásai, az internet, a mobiltelefonok világa mellett is fontos szerep jut a könyvnek, amely tudást hordoz, ismereteket sugároz, szórakoztat és kikapcsol. A Könyvszalon  maga a földre szállt kultúrparadicsom, ahol izgalmas események - konferencia, színházi est, koncert, kerekasztal-beszélgetés, irodalmi vetélkedő, mesekuckó – színesítik a programot. A könyvek seregszemlén egymásra talál író és olvasó, könyv és ember. 

Válogatás a XI. Győri Könyvszalon programjaiból:

„A szegényember winchestere – elektronikus üzenet és eleven szó” – előadó: Lackfi János költő.

„Fókuszban a mű és a befogadó között” - előadó: Jankovics Marcell művelődéstörténész. IRÁNYTŰ A VÉGTELENHEZ - Böjte Csabával Ozsvárt Tamás újságíró beszélget. SZÍVDESSZERT - Varró Dániel szerzői estje - közreműködik a Hangraforgó együttes. CREATIO – TEREMTÉS - A Sator Quartet és Bognár Szilvia lemezbemutató koncertje Vendég: Lovasi András.

VÖRÖSHAJÚ LÁNYOK - A Sebő együttes gyermekműsora.

KÖVEK A ZSEBBEN Bravúrszerepben Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter.

AEQUILIBRIUM - Péreli Zsuzsa textilművész tárlata a Városi Művészeti Múzeumban - közreműködik Tolcsvay László zeneszerző,.

PLETYKAANYU - Kortárs irodalmi vetélkedő, DIGITÁLIS IRODALMI SZEMINÁRIUM ÉS WORKSHOP. 

Bényei Adrienn