logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Almás zöldbabsaláta

Almás zöldbabsaláta

almás zöldbabsalátaEzen a héten egy könnyű, szőlővel és almával gazdagított  zöldbabsalátát ajánlunk, amely bazsalikommal és citrommal friss, üde, kellemes, zamatos ízvilágot alkot. A saláta alacsony kalóriatartalmú, így fogyókúrázók is bátran ehetik, de szárnyasok mellé salátának is kiváló! 

Hozzávalók:

40-50 dkg főtt sárgahüvelyű zöldbab (vajbab)

15-20 dkg citromalma

15 dkg nagyszemű szőlő

1 nagy fej salátahagyma

fél citrom

friss bazsalikom levelek

2 kanál joghurt, vagy 1 kanál tejföl

fél citrom leve

Elkészítése:

A főtt zöldbabot összekeverjük az apró kokcára vágott almával, félbe vágott szőlőszemekkel, karikára vágott hagymával, az apróra tépkedett friss bazsalikom levéllel, két kanál joghurttal, majd ízlés szerint sóval, citromlével ízesítjük. A tetejére bazsalikomot, citromkarikákat és félbe vágott szőlőszemeket helyezünk. Majd körülbelül két órára hűtőbe tesszük. Önállóan könnyű vacsorának, vagy köretnek szárnyasok mellé ajánljuk!

Podlipnik Anna