logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Az úrhatnám szolgáló

Az úrhatnám szolgáló

Az úrhatnám szolgáló, La serva padronaPergolesi-est az Olasz Kultúrintézetben

A Magyar-Olasz Kulturális Évad 2013 programsorozatában május 6-án 19 órától Giambattista Pergolesi Az úrhatnám szolgáló című vígoperáját láthatjuk az Olasz Kultúrintézetben. A művet a római Santa Cecília Operastúdió énekesei, valamint a Liszt Ferenc Kamarazenekar szólaltatja meg.  A vígoperát korhű jelmezekben adják elő. Az esten más, kevéssé ismert Pergolesi művek is szerepelnek. 
 
Az idei év a Magyar-Olasz Kulturális Évad 2013 jegyében a két ország kulturális kapcsolatainak megerősítésére, művészetének, előadóművészeinek kölcsönös megismerésére ad lehetőséget. Május 6-án Budapesten, az Olasz Kultúrintéztben az 1585-ben alapított, gazdag zenei hagyományú római Santa Cecília Operastúdió elismert operaénekeseinek vendégszereplésével és a Liszt Ferenc Kamarazenekar közreműködésével mutatják be Pergolesi Az úrhatnám szolgáló című közkedvelt vígoperáját. A korhű jelmezekben előadott, kétfelvonásos darab mellett a műsorban A büszke rab című opera részletét illetve egy Pergolesi-szimfóniát is hallhat a közönség.
 
A fellépő énekesek mindannyian a Santa Cecília Nemzeti Akadémiáján tanultak operaéneklést és színpadi játékot, többek között az elismert karmester, Fabio Maestri és a szcenikatanár-rendező, Cesare Scarton felügyelete alatt. A Serpinát alakító Damiana Mizzi ma már az intézmény kurzusvezető tanára. Az úrhatnám szolgáló című operát Ukrajna, Észtország, Litvánia és Lettország után hazánkban adják elő.
 
Műsor:
  
G.B. Pergolesi: Részlet A büszke rab c. operából
G. B. Pergolesi: Úrhatnám szolgáló- vígopera két részben, 1. felvonás
*****
G.B. Pergolesi-Fabio Maestri: F-dúr szimfónia (vonószenekari átirat)
G.B.Pergolesi: Az úrhatnám szolgáló- vígopera két részben, 2. felvonás
 
A Liszt Ferenc KamarazenekarKözreműködnek:
 
Serpina - Damiana Mizzi, szoprán
Uberto   - Dario Ciotoli, bariton
Vespone-Nicola Ciulla, néma szerep
Liszt Ferenc Kamarazenekar
Vezényel: Fabio Maestri
Rendező: Cesare Scarton
 
Helyszín: Olasz Kultúrintézet
Cím: 1088 Budapest, Bródy Sándor u. 8.
 
www.ismertseg.hu