logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Balkán Parti a hajón

Balkán parti a hajón

Zeljko Bebek Magyarországon Željko Bebek vendégszereplésével

Június 21-én, szombaton az A38 hajóra érkezik az ex-jugoszláv térség egyik legnagyobb zenei legendája, Željko Bebek. A híres Bijelo Dugme zenekar egykori frontembere a Balkán partin lép fel. A nagyszerűnek ígérkező koncert előtt A pap gyermekei című horvát-szerb vígjátékot láthatjuk, premier előtti vetítésként. A hajnalig tartó mulatság balkán diszkóval zárul.
 
 
A38 Hajó,Budapest, Balkán parti, 2014. június 21.Idén június 21-én, szombaton, a nyári napforduló estéjén rendezik meg az ex-jugoszláv bulik fénypontjának tartott nyári balkán partit az A38 hajón. Az alkalmon az élő legendának számító Zeljko Bebek ad koncertet, aki először lép fel Magyarországon. Az énekes a rendkívül népszerű szarajevói Bijelo Dugme együttes frontembere volt, volt Jugoszláviában nemzeti szimbólummá vált. Mint megtudtuk, a Balkán parti szervezői nagy sikernek tartják, hogy a sztár elfogadta meghívásukat. A filmrajongók örömére pedig premier előtt láthatjuk A pap gyermekei (Svecenikova djeca) című, az év déli vígjátékának tartott horvát-szerb filmet, magyar felirattal. 
 
A pap gyermekei, Svecenikova djeca Az önfeledt, hamisítatlanul nyári vígjáték főhőse Don Fabijan, egy kis horvát sziget ifjú és energikus papja. A férfi elkeseredve látja, hogy a helyiek mennyire nem tekintik fontosnak az utódnemzést, ezért sajátos módot talál ki arra, hogy növelje a lakosok és így a hívek számát: gondoskodik róla, hogy a helyi boltokban fellelhető összes óvszeren apró lyuk segítse a gyerekszaporulatot. Egyre bonyolódó akciótervéhez tettestársakra lel Petar, az újságárus és Marin, a gyógyszerész személyében, azonban a bébi boom váratlan következményekkel jár.  A pap gyermekei hazájában nem csak az évben, de Horvátország fennállása óta az egyik legnépszerűbb hazai produkcióvá vált.
 
A pap gyermekeiA Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál egyik közönségkedvencét hivatalosan majd csak júliustól láthatjuk a magyar mozikban, a filmet a legjobb vígjáték kategóriában Európa-filmdíjra jelölték, a Szaloniki és Pulai Filmfesztiválról pedig díjjal tért haza. 
 
Éhünket a korábbi balkán partikhoz hasonlóan ezúttal is finom burekkel enyhíthetjük.
 
Željko Bebek koncert, Balkán parti A38 hajóA program részletesen:
 
Kapunyitás: 20 órától.
 
20.30:  A pap gyermekei (Svecenikova djeca) c. horvát-szerb film premier előtti vetítése, magyar felirattal 
 
22.30: Željko Bebek koncert
 
00.00-tól: A tetőteraszon: Yu party (balkáni mulatós zene) DJ Macsity közreműködésével.     
       
Friss túrós és húsos burek a Mlinartól
 
Jegyek: elővételben 2900Ft (az A38 jegypénztárában és internetes oldalán); helyszínen: 3500 Ft, diákoknak 2000Ft.
 
Helyszín: A38 hajó, Budapest, Petőfi híd, budai hídfő.
www.ismertseg.hu

Kapcsolódó  cikk:

Yu Partyk Budapesten >>