logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Belga citromos csirke

Belga citromos csirke

belga citromos csirkeEgy nagyon egészséges, könnyen emészthető, rendkívül ízletes ételt ajánlunk Olvasóinknak, amelynek elkészítése sem nehéz. A sárgarépa és fehérrépa kellemes édeskés ízét a savanykás tejföl és citrom teszi pikánssá, amelyet a petrezselyem zöldjének aromája koronáz. Főételnek ajánljuk, félszáraz fehérbor dukál hozzá.

Hozzávalók 4 személy részére:

1-1,5 kg csirke
5 dkg vaj
1 közepes méretű vöröshagyma
fél kg sárgarépa
30 dkg petrezselyemgyökér (fehérrépa)
1 citrom
1 nagy csokor petrezselyem zöldje
2 dl 20%-os tejföl (vagy egy kis doboz )
 
Elkészítése:
 
A csirkét földaraboljuk. A vajon a hagymát üvegesre pároljuk, beletesszük a darabokra vágott csirkét, hozzáadjuk a közepes hasábokra vágott répát és petrezselyemgyökeret, (fehérrépát) egy pohár vizet öntünk rá és fedő alatt közepes lángon körülbelül egy óra alatt puhára pároljuk. Ezután 2dl tejfölt összekeverünk egy púpozott evőkanál liszttel és ezzel behabarjuk a csirkét. Majd egy citrom héját belereszelünk az ételbe és ízlés szerint legalább fél citrom levét belenyomjuk, hogy kellemesen savanykás legyen, majd apróra vágott petrezselyemmel meghintjük, és összekeverjük. Citromkarikákkal díszítjük. Köretnek spagettit vagy makarónit ajánlunk hozzá.
Podlipnik Anna

Kapcsolódó cikkek:

Kesudiós csirkemell >>

Almás zöldbabsaláta >>

Mexikói chilis bab >>