logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Dinók nyomában

Dinók nyomában

dinoszauruszInteraktív kiállítás gyerekeknek

Október 1-31-ig Dinók nyomában címmel különleges interaktív kiállítást láthatunk a dinoszauruszokról a Dunakeszi Buy-Way Bevásárlóparkban. A Magyar Természettudományi Múzeum leletanyagára épülő kiállításon egy időutazáson vehetünk részt, ahol paleontológus mutatja meg a dinoszauruszok világát, valamint ismeretterjesztő programok: filmvetítés, kvíz, régészkedés és kézműves foglalkozások várják a gyerekeket.
 
dinoszauruszA Dunakeszi Buy-Way Bevásárlópark októberben egy nagyszerű ismeretterjesztő kiállítással kedveskedik a gyerekeknek. A Dinók nyomában című kiállításon a dinoszauruszok korát ismerhetjük meg a Magyar Természettudományi Múzeum leletmásolatai, reprodukciói segítségével. A kiállításon nyolc őslényt, hét repülő hüllőt és három óriás rovart láthatunk, valamint a híres magyarországi dinó leletmásolatokat: páncéllemezt, farkcsigolyát, lábszár-és állkapocscsontot, lábnyomot, valamint három dino reprodukciót. A hangulatot őshüllő hangok, színes fényeffektek és füstgép teszi izgalmassá. A kiállításon levetítenek egy ismeretterjesztő kisfilmet is az ásatásokról.

Dinók nyomában

A kiállításra érkezők először egy időutazáson vesznek részt, ahol az óriási mesekönyv kinyitásával visszautazhatnak az időben 250 millió évet és találkozhatnak a dinoszauruszok bámulatos világával. A mesekönyv a tudás szimbóluma, ami azt üzeni, hogy az olvasás segítségével tehetünk szert arra a tudásra, ami a csodák varázslatos birodalmába vezet. A gyerekek kapnak egy kvíz kérdőlapot, melynek helyes megfejtését a labirintuson végighaladva, a kifüggesztett táblákon található feladatok helyes válaszainak betűjeleiből rakhatják ki. Az időutazáson Kroki, a lelkes paleontológus kalauzolja végig a látogatókat. A labirintus végállomása az interaktív kiállítás és játszópark, ahol a résztvevők próbára tehetik ügyességüket, rajztudásukat és türelmüket: dombormintás őslelet metszeteket, lenyomatokat készthetnek, régészkedhetnek, kis dino figurákat festhetnek. Aki szeretné megörökíteni az élményt, egy hatalmas dinó tojásban is fényképészkedhet.
 
A kiállítás ingyenes, a rendezvény Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/buywaydunakeszi) pedig hétről-hétre értékes nyereményekért mérhetik össze tudásukat kicsik és nagyok.
 
Cím: Dunakeszi Buy-Way Bevásárlópark
Nyitva: hétfő-vasárnap 10-18 óráig.
www.ismertseg.hu
 

Kapcsolódó cikk:

Retro buli az Europeumban >>