logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Égen-földön bringa

Égen-földön bringa 

Augusztus 11-én a kerékpározás történetét bemutató kiállítás nyílt a FUGA Építészeti Központban. Siklósi János grafikákból, fotókból, filmhíradó-részletekből, útikalauzokból, régi és modern kerékpárokból álló gyűjteménye a 19. század második felétől napjainkig dolgozza fel a biciklizés hagyományát.

A kiállítást Tóth Spenót Zoltán (Hajtás Pajtás) nyitotta meg. Közreműködött  a Puszi Együttes.

Kurátorok: Balla Loránd, B. Nagy Anikó, Perényi Roland 

Látvány: Dóczé Péter, Magyar Mária, Nagy Bálint. 

A Budapesti Történeti Múzeum Kiscelli Múzeuma 2010 őszén mutatta be a budapesti kerékpár(ozás) kultúrtörténetét bemutató kiállítását. Ez az anyag költözik át 2011 augusztusában a FUGA-ba, az intézmény adottságaihoz igazodva az eredetitől eltérő, izgalmas módon installálva.

A kiállítás célja, hogy grafikák, fotók, útmutatókönyvek, plakátok, kisnyomtatványok, szabályrendeletek, filmhíradó-részletek, valamint antik és jelenleg is használatban lévő kerékpárok segítségével mutassa be a kerékpározás történetének eddig kevésbé ismert aspektusait a 19. század második felétől napjainkig. Úgy véljük, hogy a téma történetiségének kidolgozása és bemutatása sokban segíti az aktuális problémák megértését, s így kiállításunkkal bekapcsolódhatunk a kétkerekes közlekedésről szóló civil diskurzusba.
 
Megtekinthető: 2011. 09. 13-ig. 
 
Cím: 1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.