logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Élő hangok

Élő hangok

Ludwig von BeethovenBeethoven pantomimmel

Február 1-jén, szerdán, 19 órától különleges művészeti eseményre várja az érdeklődőket az Óbudai Társaskör. A Qaartsiluni Ensemble fúvós kamaraegyüttes Beethoven műveket szólaltat meg, amelyeket Takács Gergő pantomimművész "kísér" játékával. 
 
"Fiatalság, öregség - relatív dolgok!
Miközben Munkácsy a 35 éves Mozartot halálos ágyán aggastyánnak festi, Beethoven alig ifjabban komponált fúvós kamaradarabjait egy ifjú zeneszerző művei között tartjuk számon. 
Nála a fiatalság-öregség korszakhatára jobban egybeesik a még épp, majd fokozatosan romló hallással. Csodálatos fúvós művei, a "Harmoniemusik" műfajába tartozó oktettek, szextettek és kisebb kamaraművek, a teljességében érzékelt földi világ örömben fogant utolsó tanúhegyei. Ezen az estén szinte ennek az időszakának az összes remeke megjelenik: a "nagyok" - az op. 71. Sextett és az op. 103. Oktett mellett megszólal a csak apparátusában kisebb, ritkán hallott oboatrió is. 
A fiatalság művei szólalnak meg fiatalok által. A mostanában bemutatkozó Qaartsiluni Ensemble tagjai pályakezdő, energiától fűtött fiatal művészek.  Előadásukat Takács Gergő fiatal pantomimművész megjelenítő ereje teszi kézzel foghatóbbá egészen rendhagyó módon." (Forrás: Óbudai Társaskör).
 
Műsor:
 
Beethoven: Marsch WoO 29
C-dúr trió Op.87
Esz-dúr szextettOp.71
***
Esz-dúr rondó WoO 25
Esz-dúr oktett Op.103
 
Közreműködik:
 
A Qaartsiluni Ensemble és Takács Gergő – pantomimművész
Művészeti vezető: Rozmán Lajos
 
A zenekar tagjai:
 
Pintér Kata, Juhász Andrea, Liget Regina - oboa
Chelemen Paula, Bartek Zsolt - klarinét
Börzsönyi Máté, Tóth Balázs - kürt
Bazsinka Ivett, Juhász Györgyi - fagott
 
Belépőjegy:  1000 forint / diákoknak 500 forint
 
Cím: 1036 Budapest, Kiskorona utca 7.
  www.ismertseg.hu