logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Farsangi mulatság

Farsangi mulatság

busó maszkokTélbúcsúztató a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban

Február 16-án, szombaton vidám télbúcsúztatóra hív mindenkit a Magyar Mezőgazdasági Múzeum. Az elmúlt évek hagyománya folytatódik: ezúttal is lesz kiszebáb égetés, gyermektáncház, mesemondás és dudaszóval kísért séta az Apostolok tornyába. A kézműves műhelyben álarcokat, farsangi maszkokat készíthetünk. Tárlatvezetést is tartanak a múzeum kiállításain, így a Vadászati Kiállítást vagy a Nemzeti Ló kiállítást is megcsodálhatjuk. Farsangi felvonulás, játszóház, télbúcsúztató vásár és torkos sarok várja a vendégeket. 

kiszebáb égetésA farsangi hagyományokat eleveníti fel a Mezőgazdasági Múzeum idén is megrendezésre kerülő télbúcsúztató ünnepségével. A kézműves műhelyben elkészíthetjük a farsangi felvonuláshoz szükséges maszkokat, dudákat, közösen állíthatjuk fel a kiszebábut, megtanulhatunk igazi farsangi fánkot sütni. A múzeum élő történeti kiállításán az elmúlt évszázadok farsangi szokásait ismerhetjük meg. Mesemondás, néptánc, játszóház várja a kicsiket, és a Vadászati kiállításon egy-egy állat (héja, vizsla) szemszögéből láthatják a világot. Ezen a napon a Nemzeti ló kiállításon is tárlatvezetést tartanak, lovaggá ütik a farsangról legtöbbet tudó látogatót, de természetesen a farsangi vásár, vagy a gasztronómiai ínyencségek  (például szarvasgomba termékek, kézműves mézek, lekvárok, édességek, húsok, sajtok, pálinka különlegességek) sem maradhatnak ki a programok sorából. 

Programok 10-18 óráig:

Kézműves műhely, kukoricás játszóház, farsangi játszó, kiszézés, farsangi látványtár, kvízjáték, farsangi totó, „élő” mezőgazdaság-történeti kiállítás, télbúcsúztató vásár, torkos sarok. 

Magyar Mezőgazdasági MúzeumIdőhöz kötött programok:

– Különleges, dudaszóval kísért toronyséta az Apostolok tornyába. Indulási időpontok: 11.45, 13.00, 14.30, 16.30 órától.
 
– Tárlatvezetés a Vadászati kiállításon. Időpontok: 11.00 és 13.00 órától.
 
– Tárlatvezetés a Nemzeti ló kiállításon. Időpontok: 14.00 és 15.30 órától. 
 
– Dudás családi táncház sok játékkal. 10.30, 13.00 és 14.15 órától. Helyszín: földszint.
 
–  Mesemondás: a Mészáros Gyuri és Panci Manci. Mesemondó: Fehérné Szabó Eszter. 11.30 és 14.00 órától. Helyszín: földszint.
 
– A Liszt Ferenc Zeneiskola növendékeinek néptánc előadása. 11.45 órától. Helyszín: földszint.
 
– Tombolasorsolás: A kérdőíveken található sorszámot megőrzők között kézműves portékákat sorsolunk ki! 12.45 és 16.00 órakor. Helyszín: földszint.
 
– Bújj a bőrébe! Vadászati kiállításunk a tacskó, a vizsla és a héja szemszögéből (élő állatokkal!). 14.00 és 15.30 órától.
 
– Közös kiszebáb égetés a múzeum udvarán. 17.30 órától. Indulás az emeletről. 
 
Jegyárak: felnőtt: 1400 Ft, gyermek (4-18 év) és nyugdíjas: 700 Ft, családi jegy (2 felnőtt, 2-3 gyermek): 3500 Ft 
Érvényes: a Korona-jegynél nem említett valamennyi programra, illetve a múzeum időszaki és állandó kiállításainak megtekintésére.
 
Korona-jegy (0-100 év): 100 Ft/ fő/ állomás
Korona-jegy váltás a következő programok látogatásához szükséges: kézműves asztalok (külön jegy/ állomás); Toronyséta 
 
Nyitvatartás: 10-18 óráig 
Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum
Cím: 1146 Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár 
 
www.ismertseg.hu