logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Fotókiállítás

Fotókiállítás

Nora-Landau fotókiállítás, Biksady GalériaErgy Landau és Nora Dumas alkotásai a Biksady Galériában

A Biksady Galéria 2012. február 9-én nyitotta meg idei első kiállítását, amely Ergy Landau (Landau Erzsi) és Nora Dumas (Kelenföldi Telkes Nóra), világhírű magyar fotográfusok egy-egy időszakát mutatja be. A tárlat 2012. március 3-ig látogatható.
 
Közös művészi alkotómunkájuk 1929-ben Párizsban indult és közel egy évtizedig tartott. Mindkettőjük művészetében fontos szerepet játszik a női szerepvállalás, de ezen kívül számos más témakört is feldolgoztak. Kiállításunk ezekbe a különlegességekbe enged betekintést.  A tárlatot Oltai Kata művészettörténész nyitja meg. 
 
Ergy Landau 1954-ben az UNESCO delegáció tagjaként utazott Kínába, hogy riportfelvételeket készítsen egy könyv megjelenítése céljából. A dokumentarista stílusban elkészített képek bemutatják az ott élő különböző népcsoportok mindennapjait.
Nora Dumas a század első felében a legátfogóbb feldolgozást készítette a francia parasztság életéről. Fotói, képet adnak egy eltűnőben lévő kor életformájáról. Kiállításunkon a művésznő ezen korszakában készült eredeti nagyításaiból is számos fotót mutatunk be, melyek közül kiemelkedik, a járomba feszülő igáslovat ábrázoló felvétel, mellyel 1928-ban első nagy sikerét aratta.
 
Helyszín: Biksady Galéria 1055, Budapest Falk Miksa u. 24-26.
 
A tárlat 2012. március 3-ig látogatható.