logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Grépfrút

Grépfrút

GrépfrútA gyógyító gyümölcs 

Tél vége felé különösen fontos, hogy tudatosan válogassunk egészséges nassolnivalót, mert ezzel nem csak a jó kedvünket fokozzuk, hanem ellenálló képességünket is.

 

A grépfrút alacsony energia-és cukortartalma miatt ideális gyümölcs az egészségmegőrző étrendhez. Kicsit fanyar íze miatt még üdítőbb a hatása. Igen gazdag C- és B1-vitaminban, de minden része tartalmaz valami hasznosat – Polifenol, Bioflavonoidok, olajok, proteinok – a szervezetünk számára. 20 dkg gyümölcs tartalmazza egy egészséges felnőtt napi C-vitamin szükségletét. A benne lévő, vízben oldódó élelmi rost, a pektin mely a gerezdeket elválasztó hártyában és a héj alatt van, megköti a táplálékkal elfogyasztott koleszterin egy részét, s ezzel óvja az ereket, csökkenti a vérnyomást. Káliumban is gazdag s ezzel lúgosítja a vért, nyugtató és májtisztító hatása van.

 

A gyümölcs héja kandírozva kitűnő pektin forrás a koleszterinszint csökkentéshez, olajkivonata gyümölcssaláták, gyümölcskoktélok, frissen sajtolt gyümölcslékeverékek, limonádék, teák ízesítője lehet. A belső, fehér hártya értékes összetevője lassítja a gyomor-, bél-, tüdő-, mell-, és prosztata-rák kialakulását. Magkivonata természetes antibiotikus anyagokat tartalmaz: sikeresen alkalmazható lábgomba, ekcéma, tyúkszem, rovarcsípés, szemölcs, fogszú, korpa ellen.

 

A gyümölcs illóolaját is használhatjuk az önbizalom növeléséhez, vagy kimerültség, emésztési zavarok esetén, fokozza a koncentrációt, javítja a memóriát, és még a narancsbőr ellen is kiváló.

 

V. M.

Kapcsolódó cikk:

Ananász >>