logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Győri Bornapok és Terményáldás

Győri Bornapok és Terményáldás

Győri Bornapok és Terményáldás 2013Borlovagok és kulináris élvezetek

Augusztus 22-25 között immár hatodik alkalommal vár minden borkedvelőt Győr az idei Bornapokra. A többnapos rendezvényen 60 borász mutatja be nedűit, felvonulnak a Borlovagrendek és kiválasztják az idei Borlovagot is. Emellett kulturális programokban és gasztronómiai élvezetekben sem lesz hiány: a Terményáldáson számos termelő és kiállító mutatja be válogatott portékáját.
 
Évről-évre a szüret kezdetekor vidám Bornapokat és gasztronómiai fesztivált rendez Győr. Idén augusztus 22-25 között immár hatodik éve hívják a jó borok és minőségi ételek szerelmeseit városukba. A többnapos ünnepnek Győr Belvárosa: a Széchenyi tér, a Baross utca és a Kazinczy utca ad otthont.

Bor- és Gasztronómiai Fesztivál

Győri Bornapok és Terményáldás 2013

Augusztus 22-25 között zajlik a Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivál, amely elsősorban a borok világába vezeti be a látogatókat. A megújult Széchenyi térre több mint 60 borászat költözik szerte az országból. Az esemény azonban nem csak az ízek világába kalauzolja el a látogatókat, a négy nap kulturális programokban is bővelkedik.
 
Csütörtökön a borkóstoló után felvonulnak a borlovagrendek, majd Borkai Zsolt polgármester hivatalosan is megnyitja a fesztivált. Este a Papa Jazz Seven koncertjét a mindig vidám hangulatot teremtő Vivat Bacchus Énekegyüttes követi, akik a kulturált mulatozás igéjét saját bordalokba öntve szereztek nagy népszerűséget. Magyarország egyik legkedveltebb acapella együttese után, Párizs ege alatt címmel Bardóczy Attila és Orosz Zoltán harmonikaművész francia sanzonestje csendül fel.
 

Győri Bornapok és Terményáldás, Borászok Éjszakája

Péntek délelőtt megválasztják Győr Város Borát az Esterházy-palotában, délutántól pedig a jazz a főszereplő a Győri Bornapokon. Mrs. Columbo, Trio Funk, Gájer Bálint és Group ’n’ Swing koncert, utóbbi a 40-50-es évek hangulatát idézi, csíkos öltönyben, feketekalapban, amit a várva várt Borászok Éjszakája követ. A kivételes alkalmon a megjelent borászokkal meghitt körülmények között találkozhatnak a borkultúra és a gasztronómia szerelmesei. A jazz zenével kísért est során a híres pincészetek legkiválóbb zászlós boraikat különleges borkorcsolyákkal kínálják a vendégeknek.
 
Szombaton a Borlovagok felvonulását az Európai Borlovagrend Győri Legátusának avatási ünnepsége követi a bencés templomban. Este a Borra-Való gasztrofolk együttessel vigadhatunk, majd Vasvári Pál együttese, a World Music Orchestra lép fel. A programsorozat csúcspontja 21 órától a Győri 4 Évszak Fesztivál nyárzáró megakoncertje: a The Straits.
 
A vasárnap délelőtt a gyermekeké, fellép a Buborék együttes, és Majsai Gábor zenekara a Harmónia Garden. Este Magyarország legrégebbi és legismertebb jazz-együttese, a szegedi Molnár Dixieland Band lép a színpadra. Valódi örömzene, harsány előadás: garantált siker.
 
A VI. Győri Bornapok, Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivál egyik legizgalmasabb különlegessége a Dongaverdák Játékpark. A hordókból készült, kézzel-lábbal hajtott, rendkívül ötletes járművek, játékok nemcsak egyediek, de egyben az újrahasznosítás remek példái is.

Terményáldás

Győri Bornapok, Terményáldás, kertészeti kiállításAugusztus24-25-én a Bornapok kísérőrendezvénye, a Terményáldás zajlik. A Terményáldás a régió nagy múltú kertészeti kiállítása és kulturális rendezvénye. A természeti termékenység iránti hála és a munka tisztelete hívta életre a föld terméseinek a szemléjét, amelyet az ünnephez kapcsolódó programok tesznek teljessé. Ökomenikus szertartás keretében kerül sor a termények megáldására, a Hálaadásra, a kulturális rendezvénysorozat pedig - immár hagyományosan - a Friends Big Bandkoncertjével kezdődik. A Terményáldáson őstermelők és kiállítók mutatják be válogatott portékájukat, többek között kertészetek, zöldség-gyümölcs termesztők, feldolgozók, bio-termelők, pékségek, virágkötők munkáit csodálhatjukmeg. A két napos rendezvény során fellép többek között a Cserefa Együttes, az Arrabona Ensemble, a Folkish Zenekar és a KoolTimes. Takács Ferenc gyógynövényszakértő újra várja előadására az érdeklődőket, sőt idén egy gyógynövénytúrán is részt lehet venni.
www.ismertseg.hu