logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Hajtogatós rétes

Hajtogatós rétes

hajtogatós rétesAz egyik örök kedvenc, ám elkészítése némi gyakorlatot igényel. Nézzük, hogyan lehet igazi, házi rétest sütni, nem előregyártott réteslapból! :)

 

Hozzávalók:

30 dkg liszt (a fele rétesliszt)

2 dl tejföl

 1 db tojás

 csipetnyi só.

Elkészítése:

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd kétszer hajtogatjuk, hasonlóan, mint a hájas tésztát. Közben 10 dkg margarint felolvasztunk, és 5 dkg lisztet elkeverünk benne. A harmadik nyújtásnál rákenjük a margarinos lisztet, felcsavarjuk, mint a rétest és négy részre vágjuk. Ezeket a kis tekercseket vékonyra nyújtjuk és tetszés szerinti töltelékkel, megtöltjük, és feltekerjük. Margarinnal kikenünk egy tepsit, a rudakat egymásmellé rakjuk és a tetejüket olvasztott margarin, és tejföl keverékével megkenjük. 200 fokon sütjük, amíg a teteje világos rózsaszínűre pirul. Ekkor kivesszük, még melegen szeleteljük, és porcukorral megszórjuk.

V. M.