logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Hangverseny Goldmark Károly emlékére

Hangverseny Goldmark Károly emlékére

Korcsolán OrsolyaKorcsolán Orsolya és Mali Emese ősbemutatója

Március 24-én, 19 órától különleges zenei élményben lehet része annak, aki részt vesz a budapesti Goldmark Fesztivál nyitóhangversenyén. Korcsolán Orsolya hegedűművész és Mali Emese zongoraművész kevéssé ismert szerzők: Goldmark Károly, Erich Wolfgang Korngold és Kelen Hugó műveit adja elő. A műsoron Kelen Hugó egyik szerzeményének ősbemutatóját is hallhatjuk.
 
A budapesti Goldmark Fesztivál nyitóhangversenye különleges csemegéket kínál a komolyzene szerelmeseinek Korcsolán Orsolya hegedűművész és partnere Mali Emese zongoraművész tolmácsolásában. A feledhetetlen nagy magyar romantikus Goldmark Károly, valamint Hollywood aranykorának zseniális komponistája Erich Korngold szvitjei hegedűre és zongorára kivételesen szép ritkaságok a hazai koncertélet színpadán. Goldmark érzelmedús hegedűdarabjait méltánytalanul ritkán, Korngold könnyed Shakespear-i "Sok hűhó semmiért" szvitjét szinte alig hallhatjuk ma Budapesten. A két álmodozó, olykor szellemes és vidám kompozíció egy megkésett ősbemutatót, Kelen Hugó 1940-ben zongorára, feleségének komponált Recitavóját fogja közre. 
 
A hangverseny emléket állít az 1939 és 1945 közötti OMIKE Művészakcióban résztvevő előadóművészek, zenészek, színészek, komponisták kérlelhetetlen munkásságának, mellyel a legnehezebb időkben, a Hollán Ernő utcai -egykori Goldmark-teremben csodálatos koncertekkel ajándékozták meg a közönséget.

Műsor:

Goldmark Károly: Szvit hegedűre és zongorára No.1. Op.11
Kelen Hugó: Recitativo -az Ararát alján (Ősbemutató)
Erich Wolfgang Korngold: „Sok hűhó semmiért” Szvit hegedűre és zongorára Op. 11.

Közreműködik: 

Korcsolán Orsolya – hegedű
Mali Emese – zongora
 

Időpont: 2013. Március 24. 19 óra. 

Helyszin: Az egykori Goldmark Zeneiskola Díszterme (Goldmark-terem) Budapest. XIII.ker. Hollán Ernő u. 21/b

Jegyek a helyszinen válthatók.
 
A budapesti Goldmark Fesztivál 2013. május 20-ig több helyszínen várja zenei, képzőművészeti és irodalmi programokkal a közönséget.
www.ismertseg.hu