logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Kacsamellel töltött paprika

Kacsamellel töltött paprika

kacsamellel töltött paprikaEgy különleges szárnyasétel

Fő az egészség! – hangoztatjuk olykor. Most egy egészséges, ugyanakkor nagyon finom és különleges töltött paprikával szeretnénk meglepni Olvasóinkat. Nem lesz olyan gyorsan elkészíthető, mint néhány előző repceptünk, de higgyék el, az ízélmény mindenkit kárpótólni fog!
 
Hozzávalók 4 (nagy) adaghoz:
 
25 dkg rizs
2 db egész filézett kacsamell
8 db kaliforniai paprika
40 dkg vegyes fagyasztott zöldségkeverék
2 ek. teavaj
20 dkg zsírszegény mozarella golyó
50 dkg paszírozott paradicsom
2,5 dl tejszín
só, bors, cukor, olaj
 
Elkészítése:
 
A rizst kevés olajon megpirítjuk, majd kétszeres vízben megfőzzük egy kevés sóval. A zöldségkeveréket megpároljuk, majd a paprikákat kicsumázzuk, s ha nem áll elég stabilan a talpán, levágunk belőle, hogy egyenesen álljon majd a tepsiben. A kacsamellet vékony csíkokra vágjuk, majd a vajon sóval, borssal megpirítjuk. A zöldséget a rizssel összekeverjük, majd beletöltjük a paprikákba. A kacsamellet a tetejére halmozzuk, s vajjal kikent tepsibe helyezzük. A paradicsomot összeforraljuk a tejszínnel, majd ízesítjük sóval, borssal, esetleg egy csipet cukorral, hogy a fanyar ízét ellensúlyozzuk. A paradicsomos szószból 2-3 evőkanálnyit kanalazunk a paprikák tetejére, majd rákarikázzuk a mozzarella golyókat. A maradék szószt a tepsibe a paprikák köré öntjük, majd körülbelül 45 percig sütjük 180 fokon. Ha nagyon pirulna a teteje, takarjuk le alufóliával!
Kisgyermekek számára is tápláló, finom ebéd válhat belőle. Jó étvágyat!
 
Puskás Gabriella
/A kép a szerző felvétele/