logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Kacsaragu leves

Kacsaragu leves

kacsaragu leves burgonyagombóccal, Gabi módra, Fotó: Puskás Gabriella, www.ismertseg.huBurgonyagombóccal, Gabi módra

Amennyiben már unalmasnak találják a megszokott húslevest cérnametélttel, s szeretnének valami különleges, ám korántsem bonyorult újítást a menübe, javaslom, próbálják ki ezt a finom, burgonyagombóccal és zöldségekkel, gombával gazdagított,  általam alkotott receptet!

Hozzávalók 4 főre:

4 db kacsacomb
1 kacsa hát, vagy 2-4 szárny
6 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 kisebb zeller gumó
1 vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1/2 paprika
1 paradicsom
1/4 karfiol
3-4 gomba (aki szereti)
2 marok zöldborsó
25 dkg gnocci
3 db babérlevél
3 dl tejföl
2 púpos ek. liszt
2 db leveskocka
olivaolaj
só, bors

Elkészítése:

Kacsaragu leves burgonyagombóccal, Gabi-módra, Fotó: Puskás Gabriella, www.ismertseg.hu

A húst és a csontokat hideg vízben feltesszük főni. Lehabozzuk, majd ízesítjuk sóval, borssal, leveskockával, hagymával, paprikával, paradicsommal, zellerrel. A répákat pucolás után felkarikázzuk, majd a borsóval kevés oliván megpirítjuk, szinte puhára. Ha a kacsacomb megpuhult, beletesszük a zöldségeket, meg a babérlevelet. 10 perccel utána a karfiolt és a gombát is hozzáadjuk a levesünkhöz. Újabb 10 perc elteltével belerakjuk a gnoccikat, s mikor feljöttek a leves tetejére készen vannak. A tejfölt ekkor elkeverjük a liszttel, lehetőleg csomómentesre, majd hőkiegyenlítve, behabarjuk a kacsalevest. Forralunk rajta egyet és kész.
 
Remélem elnyerte a tetszésüket. Jó étvágyat!
 
Puskás Gabriella
(A kép a szerző felvétele)
 
További ajánlott cikkeink: 

Kacsamellel töltött paprika >>

Kesudiós csirkemell >>

Belga citromos csirke >>