logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Kesudiós csirkemell

Kesudiós csirkemell

kesudiós csirkemellEgy csipetnyi Kelet

Heti receptünket kifejezetten azoknak az Olvasóinkak ajánljuk, akik szeretik a csípőset, valamint nem idegen tőlük a keleties ízvilág. Nem kell feltétlenül ragaszkodni a receptben leírt kesudióhoz, az étel finom földimogyoróval is, sőt kicsit átalakítva kiváló zöldéges pirított tészta alapjául szolgálhat ez a recept. Könnyen elkészíthető finomság, amely csípősségének köszönhetően melegséggel tölti el az embert a hűvösebb időben.
 
Hozzávalók 4 személyre:
 
50 dkg csirkemell
2 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 db hegyes erős paprika
1 bögre jázmin rizs (ezt kétszeres víben sóval puhára pároljuk)
étolaj
bors
szójaszósz ( lehetőség szerint "dark" szójaszósszal dolgozzunk )
1 késhegynyi gyömbér
2 ek. keményítő
2 ek. bor
1,5 dl húslé
1 csipet cukor
15 dkg kesudió (pirított, sótlan)
 
Elkészítése:
 
Első lépésként felkockázzuk a csirkemellet és elkészítjük a páclét. A páchoz összekeverünk kb: 0,5 dl étolajat, legalább ennyi szójaszósszal, sóval (ebből kevés kell, mert a szójaszósz sós), borssal,( kevés vízben feloldott) 1 púpos ek. étkezési keményítővel és a borral. Ebben a pácban hagyjuk érni a csirkemellet legalább 20 percig. Addig nagyobb kockákra felkockázzuk a hagymát és a hegyes erős paprikát, amit kevés olajon magas lángon megpírítunk, de úgy hogy roppanos maradjon. Kiszedjük félrerakjuk. Ebben a serpenyőben dolgozhatunk tovább, kevés olajat öntünk a teflonba, s beledobjuk a pácolt csirkemellet a páccal együtt. Ekkor hozzáadjuk a húslét, amibe már feloldottuk a maradék keményítőt. Ízlés szerint adhatunk még legalább 0,5 dl szójaszószt, egy csipet gyömbért valamint a reszelt fokhagymát. Magas lángon pirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát és a paprikát. Rottyantunk rajta egyet, egy csipet cukorral s már kész is. A kesudiót száraz teflonban megpirítjuk, s tálalhatunk. Párolt, esetleg pirított jázmin rizzsel és kesudióval kínáljuk.
 
Puskás Gabriella
/Fotó: a szerző felvétele/

Kapcsolódó cikkek:

Belga citromos csirke >>

Almás zöldbabsaláta >>