logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Márton-napi mulatság

Márton-napi mulatság

Márton-napi mulatság a Magyar Mezőgazdasági MúzeumbanGasztro- és hagyományőrző fesztivál a Vajdahunyadvárban

November 9-én a Magyar Mezőgazdasági Múzeum megrendezi hagyományőrző Márton-napi mulatságát, amely ebben az évben a Színek, ízek, illatok" című új időszaki kiállítás köré szerveződik. Ínycsiklandó libalakomával, újborral, énekkel, tánccal, hagyományőrző játszóházzal, kézműves műhellyel és sok más színes programmal várják a látogatókat. A Vajdahunyadvárban lévő Hunyad pince borászati gyűjteményét, valamint az Apostolok tornyát is megnyitják a vendégek előtt.  Ezen a napon lesz a VII. Gyermekszínjátszók találkozója is. 

Márton-napi mulatság a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban. Tollfosztás.November 9-én, szombaton egész napos Márton-napi mulatságra vár mindenkit a Magyar Mezőgazdasági Múzeum a Vajdahunyadvárban. Az ünnep idén a „Színek, ízek, illatok" új időszaki kiállítás témája köré szerveződik. Bőséges libalakomával, finom újborral, énekkel, tánccal, élő zenével, hagyományőrző játszóházzal, tollfosztással, libasimogatóval, kézműves műhellyel és sok más színes programmal várják a látogatókat. Mézeskalácsot süthetünk, töklámpást faraghatunk, de kipróbálhatjuk a lúdtollal való írást és mécseseket is készíthetünk. Ünnepi tárlatvezetéssel, Márton-napi totóval és játékos kvízzel is kedveskednek a mulatságra érkezőknek. A kivételes napon a Vajdahunyadvárban lévő Hunyad pince borászati gyűjteményét, valamint  az Apostolok tornyát is megnyitják a vendégek előtt, hogy a magasból csodálhassuk meg a Városliget panorámáját. A forgatagban megéhezőkre is gondoltak a szervezők. Ínyenc falatok: sült libacomb, ludaskása, libatepertő, libazsíros kenyér várják a vendégeket, amit neves pincészetek boraival öblíthetjük le. Mesés Vajdahunyadvár címmel ezen a napon kerül megrendezésre a VII. Gyermekszínjátszók találkozója is, melyen drámapedagógiai tevékenységgel foglalkozó iskolák, alkotóközösségek és színjátszó csoportok mérik össze kreativitásukat. A sokszínű mulatságot töklámpások esti, dalos felvonulása zárja a Vajdahunyadvárban. 
 
Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum
Cím:  Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár
Időpont: 2013. november 9.
Nyitva tartás: 10–20 óráig
Belépőjegy: felnőtt 1300 Ft, gyermek (6-16 éves korig, diákigazolvánnyal) és nyugdíjas 700 Ft, családi (2 felnőtt, 2 gyermek) 3000 Ft
A foglalkozások ára (a belépőjegyen felül): 100 Ft

A programok részletesen >>

www.ismertseg.hu