Mexikói chilis bab
2015.január 18.
Mexikói chilis bab
Tüzes ízekkel a hideg ellen
Ezen a héten egy testet-lelket melegítő csípős, fűszeres ételt ajánlunk Olvasóinknak, amely Mexikó ízeit varázsolja asztalára. Aki még nem készített mexikói chilis babot, próbálja ki, érdemes!
Hozzávalók hat személyre:
50 dkg darált marhahús
40 dkg vörösabab
25 dkg hámozott paradicsom
25 dkg morzsolt kukorica
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csípős zöldpaprika
1 kávéskanál chili
só, bors, babérlevél
Elkészítése:
A babot előző este vízbe áztatjuk, majd másnap leöblítjük, és bő vízben a babérlevéllel együtt félpuhára főzzük. A vöröshagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a vöröshagymát finomra aprítjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, felaprítjuk. Olajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a darálthúst, és erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a zöldpaprikát, megszórjuk a chilivel, ízlés szerint sózzuk, borsózzuk, és mérsékelt tűzön, fedő alatt fél puhára főzzük. Leszűrjük a babot, és a húshoz keverjük. A bab főzőlevéből annyit öntünk alá, hogy szaftos legyen. A paradicsomot felkockázzuk, a kukoricát leöblítjük, lecsepegtetjük, és a paradicsommal együtt a babos darált húshoz adjuk. Félig lefedve 10-15 perc alatt összeforraljuk. A mexikói chilis babot taccoval, vagy friss kenyerrel kínáljuk.
Puskás Gabriella
/A fénykép a szerző felvétele/
Kapcsolódó cikk:
Mexikói rakott brokkoli >>
Csatlakozzanak Gasztronómia oldalunkhoz a Facebook-on is! >>
»
- A hozzászóláshoz belépés szükséges
-