logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Mexikói chilis bab

Mexikói chilis bab

mexikói chilis bab

Tüzes ízekkel a hideg ellen

Ezen a héten egy testet-lelket melegítő csípős, fűszeres ételt ajánlunk Olvasóinknak, amely Mexikó ízeit varázsolja asztalára. Aki még nem készített mexikói chilis babot, próbálja ki, érdemes!

Hozzávalók hat személyre:
 
50 dkg darált marhahús
40 dkg vörösabab
25 dkg hámozott paradicsom
25 dkg morzsolt kukorica
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csípős zöldpaprika
1 kávéskanál chili
só, bors, babérlevél
 
Elkészítése:
 
A babot előző este vízbe áztatjuk, majd másnap leöblítjük, és bő vízben a babérlevéllel együtt félpuhára főzzük. A vöröshagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a vöröshagymát finomra aprítjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, felaprítjuk. Olajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a darálthúst, és erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a zöldpaprikát, megszórjuk a chilivel, ízlés szerint sózzuk, borsózzuk, és mérsékelt tűzön, fedő alatt fél puhára főzzük. Leszűrjük a babot, és a húshoz keverjük. A bab főzőlevéből annyit öntünk alá, hogy szaftos legyen. A paradicsomot felkockázzuk, a kukoricát leöblítjük, lecsepegtetjük, és a paradicsommal együtt a babos darált húshoz adjuk. Félig lefedve 10-15 perc alatt összeforraljuk. A mexikói chilis babot taccoval, vagy friss kenyerrel kínáljuk.
 
Puskás Gabriella
/A fénykép a szerző felvétele/

Kapcsolódó cikk:

Mexikói rakott brokkoli >>

Csatlakozzanak Gasztronómia oldalunkhoz a Facebook-on is! >>