logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Mexikói rakott brokkoli

Mexikói rakott brokkoli

A csípős ételek kedvelőinek 

Mexikói rakott brokkoliA téli hidegben sincs mindig kedve az embernek nehéz, kiadós ételeket enni. A könnyű, ám csípős ételek is táplálóak, kiváló melegítő-hatásúak. Ajánlom minden kedves Olvasónknak a következő finom, könnyű, csípős receptünket!
 
Hozzávalók 4 személyre:
 
2 db csirkemell
1kg brokkoli
1 csomag mexikói gyors pác fűszerkeverék
3 dl főzőtejszín
2 dl tejföl
chedar vagy trapista sajt
olívaolaj
 
Elkészítése:
 
Az olívaolajon megpirítjuk a 10-20 percig pácolt csirkemellet. A brokkolit lobogó sós vízbe dobjuk, s megfőzzük kb. 2 perc alatt. Kiolajozott jénai tálba rétegezzük a csirkét és a brokkolit, majd a hús alatt megmaradt szaftra ráöntjük a tejszínt és addig forraljuk, amíg besűsűrödik. Ezzel nyakon öntjük a rakott brokkolit, majd a tetejére kanalazzuk a tejfölt és megszórjuk reszelt sajttal. Sütőben 200 fokon, kb 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Tejföllel, esetleg pirított pitával tálaljuk.
 
Puskás Gabiella
/A kép a szerző felvétele!/