logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Minden divat, ami szép!

Minden divat, ami szép!

Kávai Erika, horgolt ékszerekFülbevaló körkép

Ha ellátogatunk egy kirakodóvásárba, vagy csak végigjárjuk a felkapott sétálóutcákat, divat-üzleteket, a legkülönfélébb bizsuk kavalkádja kápráztat el bennünket. Ízlésünknek, stílusunknak megfelelően bármit választhatunk, amiben jól érezzük magunkat, ám elsősorban mégis a vidám, nagyobb méretű, színes, változatos formájú és anyagú fülönfüggők hódítanak.
 

kalocsai motívummal díszített kerámia fülbevalógyöngyös karika fülbevaló

Egyedi, stílusos, vidám, magyaros, retró, orientális, virágos, szögletes, nőies vagy szexi, egy biztos: most minden divat, amin megakad a tekintet. Igazi sláger a csillogó-villogó, színpompás, vékony cérnából fűzött vagy rézlemezből készült dekoratív fülbevaló, a ’60-as évek pop-art bizsuja, de a dédanyáink korát idéző horgolt vagy gyöngy ékszer, a toll, a bőr, a tűzzománc is kelendő.
 
Szeri Ákos, Ómama antik bizsuSzeri Ákos divatszakértő évek óta az Ómama antik bizsu üzletet vezeti. Szerinte minden divat, ami stílusos, egyedi, a retró ékszereknek pedig különösen nagy keletje van.

türkiz fülbevalók

− A mostani trend jellemzője, hogy a huszadik század minden évtizedéből kerül be valamilyen jellegzetes motívum, vagy kiegészítő öltözékünkbe. Igen kedvelt az 1960-as évektől elterjedt technicolor összeállítású, nagy, pop-art stílusú, élénk színhatású gyöngyök, hosszú csüngős fülbevalók világa, de mindig visszatér a ’70-80-as évek nagyméretű aranyozott Chanel típusú bizsuja, vagy a matróz minták kék-fehér-piros színösszeállítása is. Ugyancsak hódítanak az orientális motívumok, az arany vagy ezüst kiegészítők – állítja a szakember.
 
Kávai Erika különleges horgolt, gyönggyel díszített fülbevalókat készít. Stílusát a békeidők hangulata ihlette.

Kávai Erika horgolt lábdísz

– Szerintem fontos, hogy a nők nőiesek és egyediek legyenek. A mostani divattrendet is ez jellemzi. Ezért készítek finom horgolt, gyöngyös, egyedi, különleges ékszereket. A fülbevalókon kívül nyakéket, karperecet, gyűrűt és a most nagyon divatos lábékszereket is. Fontosak a színek: egy jól megválasztott ékszer csodálatosan öltöztet – nyilatkozta lapunknak.
 
tűzzománc ékszerek, Lázár ImolaLázár Imola tűzzománc művész az idei nyárra elsősorban a narancsos-vöröses színárnyalatokat javasolja a hölgyeknek.

Lázár Imola tűzzománc művész− A tűzzománc fülbevalók élénk, gazdag színárnyalatokban pompáznak, amelyet az anyag csillogó felülete még varázslatosabbá tesz – meséli a művész.

– Most az egyszerű téglalap alakú, vöröses-narancsos árnyalatú, inda, vagy virágos mintázatú fülönfüggők hódítanak, de a matyó vagy kalocsai motívummal díszített ékszereket is keresik. Kedveltek az állatfigurákat: pulit, lovat, macskát ábrázoló fülbevalók is. 
É. B.

Kapcsolódó cikk:

Brazília ékkövei  >>