logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Nyár az Óbudai Társaskörben

Nyár az Óbudai Társaskörben

Szindbád ÓbudánKoncert, színdarab, opera várja a látogatókat

Az idei nyáron is izgalmas programokkal várja a közönséget az Óbudai Társaskör. A komolyzenétől az operán át a színházi előadásokig mindenki találhat kedvére valót, aki ellátogat az Óbudai Nyár 2013 rendezvényeire. Kellemes esti kikapcsolódást biztosítanak az Óbudai Társaskör nyári programjai, amelyeket június végétől augusztus elejéig élvezhetünk.

Plein Air koncertek, Liszt Ferenc Kamarazenekar, Óbudai Társaskör Június 24-én és július 1-én este 8 órától a Kiscelli Múzeum udvarán Plein Air előadást tart az idén 50. születésnapját ünneplő Liszt Ferenc Kamarazenekar a Bécsi Filharmonikusok művészeinek:  Somodari Péternek és Varga Tamásnak a közreműködésével. Július 8-án szintén a Kamarazenekaré a főszerep: az Óbudai Társaskör kertjében adnak koncertet a közönség kedvenc műveiből, este 8 órától.

Július 10-én indul útjára a Muzsika a Kertben című sorozat, melyben Vári Éva idézi fel Edith Piaf életét és dalait. A produkciót az Óbudai Társaskör kertjében tekinthetjük meg.

Snétberger Ferenc gitárművészSnétberger Ferenc gitárművész a programsorozaton idén nyáron trió formációban tartja meg előadását Orbán Györggyel (bőgő), és fiával, Snétberger Tónival (dob). Igazi zenei csemegének ígérkezik az improvizáció nagy mesterénekkoncertje. (A koncertet július 24-én, este 8 órakor hallhatjuk).

Donizetti, Don PasqualeJúlius 17-én a népzenéé lesz a főszerep. Herczku Ágnes és Nikola Parov előadásában magyar, balkáni, görög dallamok csendülnek fel. Rá két hétre, azaz július 31-én a latin muzsika szerelmeseit várják sok szeretettel, Tátrai Tibor és Szűcs Antal Gábor közös produkciójára. A népzene és a könnyebb zenei stílusok mellett az opera is helyett kap az Óbudai Nyár programjai között: július 20-án és 22-én Donizetti Don Pasquale című vígoperáját hallhatjuk.

Udvaros Dorottya, László ZsoltA zenés rendezvények mellett a színház világába is belecsöppenhetünk: A szív hídjai című színdarab egy felkavaró szerelmi történetet mesél el Udvaros Dorottya és László Zsolt főszereplésével. A darab két hétig látható a Színház a Kertben című sorozatban. Az első előadás június 29-én fél 9 órakor lesz. (További időpontok: június 30 és július 3, 4, 5, 6, 7.).

Az irodalom szerelmeseinek is tartogat látnivalót a programsorozat. Krúdy Gyula 135. évfordulójának tiszteletére a „Felolvasószínház a Ketben" olyan Krúdy műveknek ad helyet, mint a Szindbád, de a Budapest Bár zenészeinek közreműködésével Krúdy Gyula éjszakáit is megismerhetjük. A sorozat berkein belül további három est is szerepel az előadások között, melyeket a korábbi évek sikeres összeállításai közül választottak ki. Ilyen például  a  Vendég a Nyugat asztalánál, A Krúdy recept – Hogyan kell élni, és végül de nem utolsó sorban a Szindbád Óbudán. (A Krúdy-estek időpontjai: július 11,  18, július 25 és augusztus 1, este 8 óra).

Helyszín: Óbudai Társaskör

Cím: Bp. III., Kiskorona u. 7.

 Gyalog Tünde

Kapcsolódó cikk:

Don Pasquale az Óbudai Társaskörben  >>