logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Radnóti és kortársai

Radnóti és kortársai

Radnóti MiklósSzavalóverseny diákoknak

A Magyar Írószövetség Radnóti és kortársai címmel szavalóversenyt hirdet 9-12. osztályos középiskolások számára. A döntőt 2014. április 11-én, a költészet napján rendezik meg. A jelentkezőket a középiskolák ajánlhatják.
 
A Magyar Írószövetség Radnóti és kortársai címmel szavalóversenyt hirdet 9-12. osztályos középiskolások számára. A versenyre Radnóti Miklós egy szabadon választott költeményével, valamint Áprily Lajos, Babits Mihály, Dsida Jenő, József Attila, Juhász Gyula, Karinthy Frigyes, Kosztolányi Dezső, Szabó Lőrinc, Tóth Árpád, Zelk Zoltán versei közül egy szabadon választottal lehet jelentkezni. 
A meghirdetett versenyen egy iskolából legfeljebb öt tanuló indulhat, tanári ajánlással.  Az irodalomszerető diákok jelentkezését az iskola nevének megjelölésével, a diák nevével, születési évével és a két szabadon választott mű címével várják. A nevezéseket a középiskolák küldhetik be a szavaloverseny@iroszovetseg.hu email címre. A márciusi válogatók pontos dátumáról és tudnivalóiról a nevezési határidő lejártával értesítik az iskolákat. A verseny döntőjére a költészet napján,  2014.április 11-én kerül sor. A válogatók és a döntő helyszíne a Magyar írószövetség Díszterme.
 
A verseny helyszne: Magyar Írószövetség
Cím: 1062 Budapest, Bajza u.18.
 
A jelentkezéseket a szavaloverseny@iroszovetseg.hu email címre várják.
www.ismertseg.hu