logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Simon M. Veronika kiállítása

A közelmúltban időszakos kiállítás nyílt Simon M. Veronika festményeiből Badacsonyban, az Egry József Emlékmúzeumban. A művésznő tájképei és portréi Európán kívül Amerikát is meghódították. A múzeum állandó kiállításain Egry József és Chagall képeket láthatnak.

Simon M. Veronika, Egymás mellett, festmény, kiállítás, tárlat, programajánló, ismertség, művészet, PR

Cím: Egry József Emlékmúzeum

8261, Badacsony, Egry József sétány 12.

Nyitva: május 1-től november 30-ig, keddtől vasárnapig 10-18 óra között.  

A kiállítás 2011. augusztus 01-ig tekinthető meg.

A művészről:

Simon M. Veronika sokszorosan díjazott (Jubileumi Szent István-, Munkácsy- és Krúdy-emlékérem, PRO VINO érdemérem, Cserhát Aranykéz- és AKIOSZ Aranyecset- díj, …) festőművész, aki közgazdászként az Amerikai Grafikai Kurzust és a Salzburgi Leonardo Művészakadémiát végezte. Művészeti folyóiratok /Délibáb, Kláris, Kristály.../ rendszeresen közölnek műveiből. Több mint 120 kötetet illusztrált, többet a felvidékre. Témaválasztása széleskörű: portrék, életképek, csendéletek, meditatív gondolatok…  Lírai realista, aki a természetelvű festészeti stílust követi, olajjal, pasztellel, homokkővel és akrillal dolgozik. 

Eddig több mint négyszáz egyéni kiállítása volt tizenhárom országban. Budapesten, Székesfehérváron, Csetényen rendszeresen láthatjuk munkáit. Magyarország összes megyeszékhelyén, annak szinte minden nagy városában bemutatkozott, de a történelmi Magyarország területén is ismerik. 
Tizenhárom  ország kétszáz közintézményében mintegy négyszáz, általa festett portré található. 
Rendszeresen vezet alkotótáborokat.Több lovagrend tagja, illetve több művészkör alapítója, vezetőségi tagja. Szerepel a Székesfehérvári-, a Veszprém megyei Ki Kicsodában, a 2002-ben megjelent Európai Művészeti Zseblexikonban, a Pedagógus Lexikonban, valamint 2004-ben a svájci szerkesztésű országos „Who is who”- ban. Felkérték a 2010-es SAUR világlexikonban való szereplésre is.

Elérhetőség: Tel./Fax: 06-22-340-346 / 06-20-661-33-71
Cím: Székesfehérvár, Bercsényi M. u. 7.
E-mail: simonmveronika@chello.hu 
Honlap: 
www.simonmveronika.gportal.hu