logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Sajtos-sonkás tészta

Sok sajtos sonkás spagetti

chedar sajjtos, sonkás tésztaSajtimádók figyelem!

Ezt a receptet azoknak az Olvasóinknak ajánlom, akik szeretik a könnyen, gyorsan elkészíthető étkeket, és imádják a sajtot! A hétköznapok rohanásában, amikor nincs idő bonyorult receptekkel kísérletezni, 15-20 perc alatt a család asztalára varázsolhatjuk ezt az ízletes, finom ételt!
 
Hozzávalók 4 főre:
 
20 dkg füstölt csirke vagy pulyka sonka
4 ek extra szűz olivaolaj
3/4 zacskó spagetti
8 db sonkás ízű vagy natúr maci kockasajt ( vagy zacskós, nyomós macisajt)
1 karaván krémsajt (zacskós, nyomós)
15 dkg reszelt trappista sajt
8-10 dkg reszelt chedar sajt (díszítéshez)
3 dl tejszín
kevés tej
1 csokor petrezselyem
bors
2db koktél paradicsom (díszítéshez)
 
Elkészítése:
 
A spagettit sós vízben al dante-ra főzzük, leszürve kevés oliva olajban megforgatva félre tesszük. Kevés olajon megpirítjuk a felkockázott sonkát, majd hozzáadjuk a tejszín felét, a sajtokat a chedar kivételével. Alacsony hőfokon megolvassztjuk a masszát. Fűszerezzük sóval, borssal, majd felöntjük a maradék tejszínnel. Amikor már homogén masszát alkot, beleaprítunk egy csokor petrezselymet. Ha úgy ítéljuk meg, hogy túl sűrű szaftot kaptunk, egy kevés tejjel higítsuk fel. Ezután hozzákeverjük a kifőtt tésztát, hogy átmelegedjen, majd néhány perc után már tálalhatunk is.
Reszelt chedar sajttal és paradicsommal díszítsük! 
Puskás Gabriella
/A fotó a szerző fevéltele/