logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Spenótos rakott palacsinta

Spenótos rakott palacsinta

Spenótos rakott palacsintaEgy izgalmas nyári étel

Ez alkalommal egy finom, könnyű, spenótos ételt ajánlunk Olvasóinknak. Akik szeretik a rakott ételeket, ebben a palacsinta-költeményben biztosan nem fognak csalódni. Az étel elkészültekor nem tudtuk eldönteni, látványra, vagy ízre nyújt-e nagyobb élvezetet. Fogyókúrázók, habár egyáltalán nem hizlal, csak akkor fogjanak neki az elkészítésének, ha nagyon-nagy önfegyelmük van, mert ennél a finomságnál nem lehet egy szeletnél megállni. Házibulikon, baráti összejöveteleknél is ideális fogás.

Hozzávalók:

– 14 darab palacsinta, a szokásosnál kicsit vastagabbra sütve,
– fél kg friss spenót (ha nincs szezonja: 40 dkg mirelit spenót),
– fél kg darált sertéscomb,
– egy nagy doboz tejföl, (jó 12 %-osból is)
– pár gerezd fokhagyma,
– 1 fej vöröshagyma, 
– őrölt pirospaprika,
– őrölt bors,
– liszt,
– zsír (vagy olaj).

Elkészítése:

Spenótos rakott palacsinta

A palacsintákat kisütjük. Pörkölt alapon megpároljuk a darálthúst. Elkészítjük a spenótot: puhára pároljuk a spenótot, addig, amíg a víz teljesen elpárolog belőle és egy kanál liszttel, tejföllel behabarjuk, hogy elég sűrű, kenhető legyen. Adunk hozzá 3 gerezd paszírozott, vagy apróra vágott fokhagymát. A darálthúsba és a spenótba is teszünk őrölt borsot ízlés szerint.  (Ha kicsit krémesebbé szeretnénk, a darálthúshoz is adhatunk egy evőkanál tejfölt, de akkor nem lesz olyan szép színű a végeredmény). Ezután rétegenként egymásra helyezzük a palacsintát, a darálthúst, majd újra palacsintát és a spenótot, egészen a legutolsó palacsintáig, amivel zárjuk a sort. Ezt végül bekenjük tejföllel (hogy ne száradjon ki a sütésnél), és az egymásra rétegezett, rakott palacsintát a sütőbe tesszük, és közepes lángon kb. negyed óráig sütjük. Úgy vágjuk, mint a tortát, és ízlés szerint tejföllel,  és / vagy sajttal tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!
 
Podlipnik Anna
/A fénykép a szerző felvétele/