logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Szakítópróba

Mayer Éva, Szakítópróba,

Mayer Éva: Szakítópróba

A közelmúltban nyílt Mayer Éva grafikusművész Szakítópróba című kiállítása az Óbudai Társaskör Galériában. A 2008-ban végzett felvidéki művésznő fiatal kora ellenére már számos díjat, elismerést tudhat magáénak, alkotásait féltucat önálló és megannyi válogatott csoportos kiállításon láthatták már az érdeklődők. Jelenleg a Molnár Ani Galéria művésze.

Mayer Éva kibővíti a migráció témakörét, mely számára nemcsak a helyzetváltoztatást, a mozgékonyságot jelenti. Ezzel együtt „rávilágít” a lélek belső vándorlására, a személyiség fejlődésére és változására, majd az elmúlás gondolatiságára. A vándor ember elhagyja szülőföldjét, országát, egy új világgal szembesül. Vándorlása során a számára nem megszokott társadalmi sémákkal és korlátokkal találkozik. Új „irányvonalak” kiépítésén fáradozik, hogy az ismeretlen életúton eligazodást találjon. Veszélyes, izgalommal teli új élethelyzetek, kihívások kuszaságában találja magát, felfedezheti és megismerheti ismét önmagát. Rátalál a szerelem, lelke megnyugszik, és otthonra talál. Vajon meddig keresheti útját a vándor lélek? S ha rátalál a bizonyosságra, lecsap rá a „SZAKÍTÓPRÓBA”?
 
A kiállítást a márciusban tragikus körülmények között elhunyt Selyem András emlékére rendezték, akit post mortem Márton Áron-díjjal tüntettek ki a gyergyói ifjúságért, az ifjúsági élet fellendítéséért folytatott aktív munkája elismeréseként.
A Társaskör Szeptember 27-én, 17 órai kezdettel a kiállításhoz kapcsolódóan egy beszélgetést is rendez Ideje a meghalásnak címmel, melyre szintén szeretettel várnak minden érdeklődőt.
 

 
Cím, elérhetőség:
Óbudai Társaskör Galéria
1036 Budapest, Kiskorona utca 7.
250-0288, 20-484-2544, 20-468-6935
 
A kiállítás megtekinthető:
2011. október 2-ig, hétfő kivételével 14–18 óra között.
 
/fotók: Beyer Imola/                                                                                                                                                                                                                                            
   Párniczky Ádám