logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Tartós siker a cél

Tartós siker a cél

Szuhai Nóra, Legjobb Vagyok! ügyvezető igazgatóA fiatalok elhelyezkedését, boldogulását segítik

Napjaink könyörtelen és szüntelen küzdelmekre épülő, kiszámíthatatlanul változó világa nagy kihívást jelent a fiataloknak. Ahhoz, hogy a munkaerőpiacon érvényesülni tudjanak, a rájuk váró magas követelményeknek megfeleljenek, képességeik teljes birtokában kell, hogy legyenek, ismerniük kell jól önmagukat, és ennek megfelelően tervezni az életpályát. Szuhai Nórával, a Legjobb Vagyok Tehetségmentor Program ügyvezető igazgatójával beszélgettünk. 
 
– Mikor és milyen céllal alakult a Legjobb Vagyok Tehetségmentoráló Programot megvalósító Kiemelten Közhasznú szervezet? Miért tartottátok fontosnak egy ilyen szervezet létrehozását?
 
– A nonprofit szervezet 2010. februárjában alakult, több, mint három éve segítjük a hozzánk forduló fiatalokat. Azért hoztuk létre, mert azt láttuk, hogy a legtöbb fiatalban ott szunnyad a lehetőség a sikeres életre, mégsem tudják, hogy mit kezdjenek az értékeikkel. Ebbe a korosztályba tartozik a fiam és a barátai is. Azt láttam, hogy nem egyedi probléma, amivel a gyermekem küzd, hanem az egész korosztályára jellemző, hogy látszólag ezer lehetőség veszi őket körül, mégis nincstelennek érzik magukat. Szeretnénk támogatni a 18-30 év közötti generációt abban, hogy meglássák, mennyi érték és potenciál van bennük, és hogy sikeresen induljon az életük, mert ez meghatározza azt, hogyan állnak majd a munkájukhoz, családjukhoz, hazájukhoz.
 
Legjobb vagyok!– Kik a Legjobbak ma?
 
– Akik elhiszik, hogy azok. Ha benézel egy műhelymunkánkra, meglátod, hogy Ők mind a LEGJOBBAK, mert el is hiszik magukról, és van bennük erő, hogy meg is valósítsák azt, amiben értékesek.
 
– Egész Európában problémát okoz a fiatalok munkaerőpiaci intergrációja. A Legjobb Vagyok mit tud tenni azért, hogy javuljon ez a helyzet?
 
– Igen, sajnos ez így van. Lassan szociális katasztrófáról beszélünk, olyan helyzetről, amikor a tartós fiatalkori munkanélküliség szociális, pszichés problémákat okoz az Y, Z generációnak. Uniós szinten foglalkoznak a kérdéssel, mert a munkanélküli évek a társadalom perifériájára szorítják a fiatalokat és olyan beilleszkedési problémákat okoznak, amit hosszú évek alatt lehet csak kiheverni. Ha jól végig gondoljuk a folyamatot, az a fiatal, akinek nincs munkája, nem tud családot alapítani, önálló életet kezdeni, értéktelennek, fölöslegesnek érzi magát. A programunk egyrészt sok önkéntesnek ad szakmai gyakorlati helyet, másrészt azok a foglalkozások, amiket tartunk, nagymértékben segítenek a kapunyitási pánik leküzdésében. Dolgozunk néhány gyakornokkal, mentoraink folyamatos kapcsolatot tartanak a fiatalokkal akkor is, ha már kirepültek a programból.
 
– Együttműködtök-e más szakmai illetve civil szervezettekkel?
 
– Igen. A Legjobb vagyok alternatív tehetség pontja a magyarországi Géniusz programnak. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara egyik szakmai osztályát vezetjük, ami a tehetséggondozással, a CSR- tevékenységgel, a mentorálással foglalkozik, de több más olyan civil szervezettel is kapcsolatban állunk, akiknek fontos a fiatalok jövője.
 

Legjobb Vagyok Tehetségmentoráló Program

– Milyen programokat / akciókat valósítottatok meg eddig? Mire vagytok a legbüszkébbek?
 
– A legbüszkébbek azokra a fiatalokra vagyunk, akik jelenleg is a programban dolgoznak önkéntesként, idejüket, energiájukat adják. Persze van sok sikerélményünk, amikor látjuk, hogy egy fiatal mentoráltunk megalapítja a saját vállalkozását, vagy sikerül elnyerni ösztöndíjakat és amikor hazatérnek, az első útjuk a mentorokhoz vezet. Vagy amikor amerikai gyakornoki állást kap egy fiatal, akivel dolgoztunk, vagy amikor találkozunk velük a médiában. De azokra is büszkék vagyunk, akik az ösztönzésünkre tovább tanulnak, vagy elkezdik az önálló életüket, vagy megoldják a szüleikkel, testvéreikkel a konfliktusaikat és ezáltal jobb lesz a tanulmányi eredményük. Büszkék vagyunk azokra, akik ajánlásainkkal hamar találnak munkát, gyakornoki helyet maguknak, vagy más helyen önkéntességet vállalnak. Naponta érnek minket olyan hírek, események, amelyekre büszkék vagyunk, és talán erre vagyunk a legbüszkébbek. Persze vannak eseményeink, amiken jelen vagyunk, tavaly egy nemzetközi tábort tartottunk Balatonkenesén, de ez mind nem jöhetne létre az előzőek nélkül.
 
Legjobb vagyok! csoportfoglalkozás– Milyen programokat/akciókat terveztek legközelebb?
 
– Áprilistól klub esteket tartunk, a fiatalokat érintő témákban, mint pl. a kapunyitási pánik, vagy az ún. mama hotel jelenség. Reményeink szerint kint leszünk állásbörzéken, és a Zsigmond Király Főiskola nyílt napján. Tehetséggonozó csoportjainkra az alábbi email címen várjuk a jelentkezőket: jelentkezem@legjobbvagyok.hu.
 
– Mit üzensz az Ismertség Magazin Olvasóinak?
 
– Azt tapasztalom, hogy ma egyre többen egyre rövidebb ideig tartó ismertségre, népszerűségre törekszenek. Az igazi értékek kiteljesítése kemény munka. Mozart tehetségét sok gyakorlással emelte mesteri szintre. Azok lesznek tartósan ismertek, akik MESTEREKKÉ válnak abban, amit képviselnek, és ehhez a tehetség mellett szorgalomra és kitartásra is szükség van.
 
– Hogyan kapcsolódhatnak be a Legjobb Vagyok munkájába Olvasóink? (önkéntesség, anyagi támogatás stb.)
 
– Először a legkézenfekvőbb megoldást javaslom. Ha valakinek fontos, hogy támogassa a fiatalok munkába állását, ha fontos, hogy itthon is boldoguljanak a fiatalok, ajánlja fel adója 1%-át a szervezetünknek. Ezen kívül tudásával bárki bekapcsolódhat önkéntesként szervezetünk munkájába. Jelenleg részt lehet venni weboldalunk átprogramozásában, nemzetközi kapcsolatok ápolásában, az arculatunk csiszolásában, a szervezeti kommunikációnkban. Anyagi támogatást várunk ahhoz, hogy még több fiatalt sikeresen el tudjunk indítani az életbe. Sok olyan hátrányos helyzetű, de tehetséges embert, akinek csak pozitív megerősítésre van szüksége ahhoz, hogy megvalósíthassa az álmait. Szórólapjaink, plakátjaink kivitelezéséhez nyomdát keresünk, a csoportfoglalkozásaink eszközeihez támogatást, de szükségünk lenne manager könyvekre, munkafüzetekre, tréning eszközökre is.
 
Legjobb vagyok! Tehetségmentoráló program.– Könnyű vagy nehéz önkéntesekkel dolgozni? Miért tartjátok fontosnak az önkéntességet? Hogyan tudjátok az önkénteseket motiválni? Segíti-e a munkaerőpiaci integrációt az önkéntesség?
 
– Könnyű és nehéz. Könnyű, mert lelkesek, tele vannak ötlettel, energiával, Nehéz, mert akkor hatékony a munkánk, ha képesek valóban dolgozni, és túl tudnak lépni az ötletelés idilli fázisán. Jó célokért megint csak könnyű, és mi jó célokat tűztünk ki magunk elé. Hogy miért fontos az önkéntesség? Mert kell egy csapat! Kell a jó társaság, hogy valami nemes célhoz kapcsolódni tudjunk. Kell az érzés, hogy képes vagyok valamit adni, valamiben aktívan részt venni, és hozzá tenni egy plusz jelet egy olyan dologhoz, amiben hiszek. Munkaerőpiaci szempontból pedig megtart, mozgásban tart, önbizalmat ad, tanulásra serkent, és gyakorlatot ad függetlenül attól, hány éves az ember. Kell ennél több?
 
 
Regenbach Zsófia

Kapcsolódó cikk:

Ifjúságvédelem a teljes életért >> Varga Norman sportolóval, a Nemzeti Ifjúságvédő és Tehetségkutató Egyesület elnökével beszélgettünk