logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Ünnepi megnyitó az Erkel Színházban

Ünnepi megnyitó az Erkel Színházban

Erkel SzínházErkel Fesztivál nov. 7-10.

2013. november 7-én, Erkel Ferenc zeneszerző születésnapján ünnepi gálaműsorral nyit az Erkel Színház. A 2007-ben bezárt zenés színház megújulva, teljes pompájában fogadja ismét a közönséget. A megnyitóval egy négynapos Erkel Fesztivál is kezdetét veszi, ahol többek között Erkel Ferenc egy ritkán játszott művét, a Magyar Cantate-t is műsorra tűzik. Operatörténeti filmbemutató, Vajda János és Bartók premier, táncest, felolvasószínház, könyvbemutató, kiállítás, Ákos és a Classic Club Singers fellépése is várja az érdeklődőket.

Erkel Színház belső terNégynapos fesztivállal ünnepli névadójának, Erkel Ferenc zeneszerzőnek születésnapját a megújult Erkel Színház. Az intézmény 2007-ben bezárt, majd a részleges felújítás alatt üzemelt a tavalyi évadban, most azonban átépítve, megújulva várja a közönséget. 
November 7-én du. 16 órától Kiss  József: La Grange bemutatóval, zenés felolvasószínházzal kezdődik az eseménysorozat, majd 18 órtól a színház mellett felállított szabadtéri színpadon a Classic Club Singers szórakoztatja a közönséget, mialatt az aulában a „Népoperától az Erkel Színházig" című színháztörténeti kiállítást tekinthetjük meg. 19 órától kezdődk a  gálaest, amelyen az Operajátszás története című film levetítése után Erkel Ferenc és más magyar operaszerzők legszebb áriái csendülnek fel a hazai operajátszás csillagainak tolmácsolásában. Színpadra lép többek között Bretz Gábor, Kálmándi Mihály és Szegedi Csaba is. Az esten bemutatják Erkel Ferenc Magyar Cantate című művét és hallhatjuk a Himnusz eredeti megzenésített változatát is. 

Erkel Színház.Fotó: Nagy Attila

November 8-án a könnyűzene is helyet kap a színházban: 20 órától Ákos Karcolatok című koncertre várják a rajongókat, majd 9-én Galambos Péter rendezésében kettős premiert: Vajda János: Mario és a varázsló, valamint Bartók Béla: A kékszakállú herceg vára című operáját láthatjuk.
Az ünnepségsorozat záróakkordjaként november 10-én Árnyalatok címmel táncbemutatót láthatnak Budai László tangóművész, Cakó Ferenc homokanimáció-művész, a Honvéd Együttes, valamint a Magyar Táncművészeti Főiskola néptánc tagozatának közreműködésével.  
 
www.ismertseg.hu

Kapcsolódó cikkek:

Megnyitja kapuit az Erkel Színház >>

Hunyadi László az Erkelben >>

A kortalan Hunyadi László >>

Don Giovanni az Erkel Színházban >>

Operaidő >>