logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

XII. Győri Könyvszalon

Gutenberg galaxis

XII. Győri KönyvszalonTizenkettedik éve rendezik meg a Győri Könyvszalont

Idén november 9-11-én a könyvek szerelmeseit várja Győr. A Győri Nemzeti Színházban immár tizenkettedik alkalomal rendezik meg a nagysikerű Győri Könyvszalont. A háromnapos eseményen a kortárs magyar irodalom kiválóságai dedikálnak, de koncertekkel, irodalmi vetélkedővel, gyermekprogramokkal és kézműves bemutatóval is kedveskednek a látogatóknak. A XII. Győri Könyvszalon díjazottja Kalász Márton kétszeres József Attila-díjas költő.
 

XII. Győri Könyvszalon

Minden év őszén Győrbe sereglenek azok, akik a kortárs magyar irodalom iránt érdeklődnek, meg szeretnék ismerni a legújabb alkotókat és alkotásaikat, vagy a klaszikus nagyok új műveire kíváncsiak. Ebben az évben november 9-11-ére várják a szépirodalomkedvelőit a Győri Nemzeti Színházba. A Győri Könyvszalon rendezvényein, amellett, hogy a könyvkiadók gazdag kínálattal várják az érdeklődőket, együtt ünnepelnek az írók, a költők, az előadóművészek, a kiadók és mindenekelőtt az olvasók. A háromnapos könyvünnepcélja az olvasás népszerűsítése, a kortárs magyar irodalom megismertetése, vonzerejének növelése. A Könyvszalon kortól és nemtől függetlenül mindenkinek szól, igyekszik minél több korosztálytmozgósítani, és egy nyüzsgő, életteli, derűs találkozóhelyet teremteni a kultúra, a könyv, az írók, és az olvasók számára. Az elmúlt tizenegy év alatt a győriek nemcsak megszerették a Könyvszalont, de büszkék is rá. Tavaly három nap alatt 15-20 ezer látogató járt a kiállító standok között valamint a koncerteken, könyvbemutatókon, bábelőadásokon és műsoros esteken.
 

Ízelítő a XII. Győri Könyvszalon programjaiból:   

XII. Győri KönyvszalonKönyvbemutatók
 
Vörös István: Apám kakasa és a Fénylovasok, Vekerdy Tamás: Gyerekek, óvodák, iskolák, Darvasi László: Virágzabálás, és egyéb balgaságok, Győri Antológia 2012 - Eleven katedrális, Gerlóczy Márton: Check-in, Ugron Zsolna: Szerelemféltők,Úrilányok Erdélyben, Karafiáth Orsolya: Kicsi Lili, Vass Virág: Ringass, Amadeus; Krásznájá Moszkva… 
 
Kézművesség, koncertek, vetélkedők
 
A közönség fonás-szövés bemutatót láthat, de lesz kortárs irodalmi vetélkedő Tóth Krisztina költő vezetésével, és énekelt versek, hegedű, zongora, dob, pantomim, harmonika kísérettel. S, hogy a kicsik is jól érezzék magukat: családi napra várják a szülőket, s csemetéiket. Fellép Gerendás Péter, Nagyvárosi legendák című koncertjével, de Párizs ege alatt címmel francia sanzonest is várja az érdeklődőket.
A XII. Győri Könyvszalon díjazottja Kalász Márton kétszeres József Attila-díjas költő.
 
www.ismertseg.hu