logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Római szőlősaláta

Római szőlősaláta

A rómaiak nem csak borként, hanem önmagában és különböző ételekben is nagyon kedvelték a szőlőt. Fantáziánkat megihlette a római hedonizmus és a következő gazdag salátát állítottuk össze. 

Hozzávalók:

5 dkg rukkola, 1 db nagyobb nyári alma,  25 dkg füstölt parasztsonka, 10 dkg dióbél,  35 dkg csemegeszőlő, 5 dkg feta sajt, 5 dkg magozott, zöld olajbogyó, pár csepp citromlé, 5 teáskanál tökmagolaj

Elkészítés:

Apró kockára vágjuk, a diót durvára őröljük. Száraz serpenyőben megpirítjuk a diót és a sonkát. A rukkola leveleket megmossuk, lecsöpögtetjük. 
Egységesen elosztjuk a tányérokon. Az almát megmossuk, kettévágjuk, és vékonyan felszeleteljük. Kör alakban elrendezzük a salátán. Az almagerezdekre citromlevet csepegtetünk, hogy ne barnuljon meg.

A rukkolás-almás ágyra ráhalmozzuk a diós sonkát. A szőlőt megmossuk, lecsepegtetjük és szemeire szedve a két tányéron körberakjuk vele a sonkahalmokat.
A feta sajtot felkockázzuk, és sonkahalmokon egységesen elosztjuk. Az olajbogyókat felkarikázzuk, és a sajtkockák közé tesszük. A salátákat meglocsoljuk tökmagolajjal.

Önálló fogásként előételnek, könnyű ebédnek vagy vacsorának, köretként fehérhúsok mellé ajánljuk.

 
G. R.