logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

szőlő

Fogyjon, szépüljön szőlővel!

Azt még a gyermekek is tudják, hogy a jó bor alapja a szőlő.szőlőpakolás Azzal is sokan tisztában vannak, hogy a kipréselt gyümölcs maradékából, a törkölyből remek pálinka készül. De azzal már sokkal kevesebben, hogy a természet ezen ajándéka a kozmetikában, a szépségiparban és a gyógyászatban is elismert anyag.

Almás zöldbabsaláta

almás zöldbabsalátaEzen a héten egy könnyű, szőlővel és almával gazdagított  zöldbabsalátát ajánlunk Olvasóinknak, amely bazsalikommal és citrommal friss, üde, kellemes, zamatos ízvilágot alkot. A saláta alacsony kalóriatartalmú, így fogyókúrázók is bátran ehetik, de szárnyasok mellé salátának is kiváló! 

Balaton és bor fotópályázat

Balaton és bor fotópályázatFotópályázat meghoszabbítva! Az Ismertség Magazin és a Szeremley Vendégház közös „Balaton és bor” címmel meghirdetett fotópályázatát meghosszabbítjuk! A képek a szőlőtermesztés és borászat hagyományához kapcsolódjanak a Balaton-vidékén. Egy pályázó legfeljebb három képet küldhet be, amelyről az Olvasók szavaznak. A képeket október 25-ig várjuk az editor@ismertseg.hu email-címre, majd 26-án közzétesszük őket külön albumban a magazin hivatalos Facebook oldalán.

Szent Orbán, az utolsó fagyosszent

Szent OrbánPongrác, Szervác, Bonifác (május 12., 13., 14.), valamint Orbán (május 25.), azaz a fagyosszentek meglehetősen rossz hírben állnak, hiszen a fokozatosan melegedő idő után újra visszahozzák a reggeli fagyokat, ami a zsenge, tavaszi növényeknek nem kedvez. Az Orbán-napi hideg a szőlőnek árt leginkább, ezért sokfelé szobrot emeltek számára a szőlőben, és ezen a napon körmenetben keresték fel. A szőlőhegy védelmét és a bő termés biztosítását várták tőle.

Római szőlősaláta

A rómaiak nem csak borként, hanem önmagában és különböző ételekben is nagyon kedvelték a szőlőt. Fantáziánkat megihlette a római hedonizmus és a következő gazdag salátát állítottuk össze.

 

Tartalom átvétel