logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

stressz

A nyugalom

óceán, napkelte, nyugalomA buddhista tanítások szerint az egészséghez vezető hat tulajdonság egyike a nyugalom. Ám világunkban szinte ez az, amire a legnehezebben tudunk szert tenni, bármennyire is vágyunk rá. Alábbi cikkünknben a nyugalomról gondolkodunk közösen, s talán tudunk valami kapaszkodót is nyújtani Olvasóinknak, hogy életükben minél több legyen belőle!

Mit tehetünk hajhullás ellen?

Mindenki dús, egészséges hajkoronát szeretne, ám sokszor nem teszünk meg mindent hajunk védelméért, megfelelő állapotáért. A velünk született adottságok mellett a helyes táplálkozással, megfelelő életvitellel mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy hajunk fényes, rugalmas és egészséges legyen.

Az izgalom biológiája

Selye  JánosMájus 7-től kiállítást láthatnak a Semmelweis Orvostörténeti Múzeumban „Az izgalom biológiája Selye János és a stresszelmélet dimenziói" címmel. A szervezet egyensúly fenntartó képességét, a betegség és egészség kérdését Hippokratész óta sokan kutatták. Selye János (1907-1982) komáromi származású osztrák-magyar belgyógyász, vegyész az elődök nyomdokán haladva definiálta a szervezet külső tényezőkre adott válaszreakcióját, a stressz törvényszerűségeit. A kiállítás a stressz jelenségét tudományosan, ugyanakkor a laikus látogatók számára is érthető szempontokból járja körül. 

Mosollyal az egészségért

Bizonyára mindnyájan tapasztaltuk már, hogy egy feszült, stresszes helyzetet könnyen feloldhat egy mosoly vagy egy nevetés. Nem véletlen, hogy sokan ilyenkor zavarukban nevetnek, ezzel védekezve a negatív érzelmi hatás ellen. Mára már a tudomány azt is bebizonyította, hogy a mosoly nemcsak érzelmileg hat ránk jótékonyan, hanem fizikailag segít túllendülni a nehéz, stresszes szituációkon.

Tartalom átvétel