logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

művészet

A gömöri díszműkovács

Hanva a Sajó völgyében fekszik, Felvidéken. Itt él László Ottó díszműkovács, iparművész, a Gömöri Iparosok Társulásának alapító tagja. Szárnyaló lélek és földön járó ember egyszerre.  Lelke lesz a hideg vasnak, mihelyt kikerül műhelyéből. Nincsen előre gyártott elem kovácsműhelyében. Mindent maguk kovácsolnak hagyományos módszerrel, ami nagyon ritka manapság, ezért nagyon értékes.

Csak tiszta forrásból

Réti ÁgnesCaruso, Gigli, Réti – írhatnánk, hiszen a halhatatlan tenorok panteonjában a világhírű magyar operaénekes is méltó helyet foglal el. Ám itthon méltatlanul elfeledték: a fiatalabb generáció nem is hallott róla, az idősebbek emlékeznek ugyan rá, de a hivatalos kultúrpolitika nem fordít figyelmet emlékének ápolására. Ahogy életében nem ismerték el csodálatos előadóművészetét, úgy halála után is mostohagyermeke a magyar művészi világnak. Interjúnkban Réti József lányával, Ágnessel elevenítjük föl édesapja emlékét.

Budavári Zenei Szalon

Szilasi AlexMárcius 10-én, kedden 17 órától a Budavári Zenei Szalonban Szilasi Alex zongoraművész tart zenés szalondélutánt az MTA BTK Zenetudományi Intézetben. Az alkalmon a XIX. század hírhedt-híres zongoristáit, Friedrich Kalkbrennert és Sigismund Thalberget mutatja be  kevésbé ismert oldalukról. A belépés ingyenes!

Metamorphosis

Benyovszky-Szűcs Domonkos,Venus2015. február 6-án, pénteken 18 órakor nyílik Benyovszky-Szűcs Domonkos festőművész Metamorphosis – a test csarnokai című kiállítása a Tat Galériában. A kiállítást megnyitja: Molnár Eszter művészettörténész. Megtekinthető február 27-ig. Meghosszabbítva március 5-ig!

Az írás művésze

Zopcsák Ferenc Zsolt kalligráfussal készített interjúEgy cseresznyeünnepen találkoztunk vele először: kis asztalka mögött fogadta az érdeklődőket, akik kíváncsiak voltak arra, hogy fest a nevük japánul? Zopcsák Ferenc Zsolt a japán kalligráfia művésze, interjúnkban megmutat nekünk valamit ebből a különleges távol-keleti művészeti ágból, ahol az egyes írásjegyek megalkotásával fejezi ki önmagát és gondolatait a művész.

Tartalom átvétel