logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

kritika

Színház az egész világ

Anna Karenina 2012Hollywood megajándékozott minket egy újabb Anna Karenina feldolgozással. A büszkeség és balítélet után John Wright ismét egy halhatatlan klasszikushoz nyúlt, Tolsztoj Anna Karenina című regényét vitte vászonra. Helyezkedjenek kényelembe és figyeljék, ahogyan elhúzzák a nehéz, vörös bársonyfüggönyt. A fények kigyúlnak, a zenekar rázendít. A szereplők életre kelnek – lássuk, megérdemlik-e darab végén a visszatapsot?

A hülyéje

Georges Feydeau, A hülyéjeA 2008 őszén bemutatott Feydeau darab még mindig erős házat hoz a Madách Kamara örökségét cipelő Mácsai színházban, ami szép teljesítmény. A közelmúltban játszott darab bogarat ültetett a fülembe: a Hülyéje logikus folytatásnak tűnt a lassan kitikkadó évad vége felé könnyedebb, de tartalmas perceket keresve. 

Anamnesis- Morfiumot kérsz?

Anamnesis, Katona József Színház, Bodó Viktor

Morfiumot kérsz?

Veszedelmes jutalomjáték

Vágyvillamos- Zsótér Sándor rendezése, Radnóti Szinház

Blanche Dubois középiskolai tanár, egyedülálló. Egy este beállít a húgához, Stellához, aki évekkel ezelőtt elhagyta a családi birtokot, hogy a saját lábára álljon, és most New Orleans egyik nem túl előkelő negyedében él a férjével, a lengyel bevándorló családból származó Stanley Kowalskival. Blanche tépett idegállapotban érkezik. Hogy meddig marad, arról nem esik szó. Belle Réve, a Szép Álom nevű birtok elveszett. A nővérek távol kerültek már a "szép álomtól" és egymástól. Stelláék szűkös lakásában ez a távolság csak nő. Stella már Stanley-hez tartozik. Blanche és Stanley első látásra összecsattannak. Miért? Félelem, lenézés? Taszítják, vonzzák egymást? Mi lesz ebből?

Bogarat a fülembe

Bolha a fülbenA rideg hétfői estén, keserű napom végén esélyt kerestem a könnyed és méltán népszerű színdarab egyik legdivatosabb színházi rendezőnk által megálmodott előadásában. Esélyt egy nosztalgikus élményre, a 12 évvel ezelőtti, végzős Kerényi osztállyal tartott vizsgabemutatónk után szabadon, mely nem mindennapira sikeredett.

 

Tartalom átvétel