logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

tánc

Amrita

Amrita, Sivasakti Kalánanda TáncszínházNovember 26-án, 19.30 órától Amrita címmel a Sivasakti Kalánanda Táncszínház új előadását láthatjuk a Nemzeti Táncszínház Refektóriumában. A darab a tragikus sorsú magyar-indiai származású, 1913-ban született festőművésznő, Amrita Sher-Gil életét dolgozza fel. A produkciót december 11-én ismét bemutatják.

Koreai maszkos előadás

cheoyongmuJúnius 11-én, du. 17.30 órától különleges színpadi előadást, a koreai cheoyongmut láthatunk a MOM Kulturális Központban. A maszkos, tánccal és versekkel tarkított drámajátékot öt férfi adja elő, amely a konfucianizmus szellemi gyökereiből táplálkozik. A bemutató után kalligráfia performansz veszi kezdetét. A művész egy méteres ecsettel tart bemutatót Hangeul karaktereiből.


Tánc, harcművészet és színészet

chaú táncosokAz Indiai Nagykövetség jóvoltából egy nálunk eddig kevésbé ismert indiai táncstílus, a cshaú mutatkozott be Magyarországon. Ezt a látványos kosztümöket, maszkokat felvonultató törzsi táncot, amely bővelkedik harcművészeti elemekben is, 2010-ben a Világörökség részévé nyilvánították. 

Tartalom átvétel