logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

zene

Az új nemzedék

Kovács Benjámin zeneszerzőA kortárs zeneszerzés és az ambíció arra, hogy valaki dirigálásra és rendezésre adja a fejét, igen merész vállalkozás manapság. Nem is az jelenti az elsődleges problémát, hogy nem divat a fiatalok körében a komolyzene, hanem az, hogy nincs is igény a „minőségi zenére”. Erről a témáról beszélgettünk az Ifjúsági Artisjus-ösztöndíjas zeneszerzővel, Kovács Benjáminnal.

VIII. Létkérdés Konferencia

VIII. Létkérdés KonferenciaNovember 14-én, 9-18 óráig a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola szervezésében megtartják Budapesten a VIII. Létkérdés Konferenciát, valamint A meditáció művészete – Út a tudatos élethez című szimpóziumot. Az egésznapos programsorozat középpontjában a meditáció művészete áll. A rendezvény helyszíne a Corner Rendezvényközpont, a részvétel ingyenes!

Pataj Jazz Quintet

Pataj Jazz KvintettJúlius 4-én, szerdán 20 órától a Pataj Jazz Quintet zenél az Óbudai Társaskör kertjében. A zenekar a '60-as, '70-es évek legendás együtteseinek hard-bop stílusában játszik, az akkori klubok hangulatát idézi. A koncert a Muzsika a kertben címmel megrendezett nyári koncertsorozat részeként hallható. 

Álombrigád

„Sírba visztek” – a Bizottság a Műcsarnokba megy címmel látható kiállítás a Műcsarnokban. A cím sokat elárul a tárlatról, de közel sem mindent. „Nem retrókiállításban, hanem művészeti projektben gondolkodtunk” – mondta Gulyás Gábor, a Műcsarnok idén kinevezett igazgatója, aki Készman József mellett a kiállítás társkurátora is. A tárlathoz számos kísérőrendezvény is kapcsolódik. 

Fény az alagút végén

Szemléletváltásra van szükség a könnyűzenében

Budapesten február 6-án a Gödör Klub ad otthont a magyar könnyűzenei élet nagyszabású rendezvényének, a Zipkomm Országos Zenei Konferenciának. A meghívott előadók kerekasztal beszélgetéseken vitatják meg a szakma jelenét és a jövő lehetőségeit, komoly támogatást nyújtva ezzel a hazai zenekaroknak. A programsorozat este koncertekkel zárul.

Tartalom átvétel