logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

hit

A nyugalom

óceán, napkelte, nyugalomA buddhista tanítások szerint az egészséghez vezető hat tulajdonság egyike a nyugalom. Ám világunkban szinte ez az, amire a legnehezebben tudunk szert tenni, bármennyire is vágyunk rá. Alábbi cikkünknben a nyugalomról gondolkodunk közösen, s talán tudunk valami kapaszkodót is nyújtani Olvasóinknak, hogy életükben minél több legyen belőle!

Dzsessz: a teremtés művészete

Szakcsi Lakatos BélaSzakcsi Lakatos Béla, világhírű Liszt Ferenc- és Kossuth- díjas zeneművész több, mint húsz éve él Budapesten, ahol még mindig nincs olyan pezsgő zenei élet, amilyen méltán lehetne. Hiszen zenei nagyhatalom vagyunk: az összes kontinenst bejárt művész szerint mi magyarok szeretjük a jó zenét. Ha felkérnék, ő maga is szívesen vezetne egy dzsessz-klubot, ahol hétről-hétre jobbnál-jobb zenészekkel ismerkedhetne meg a közönség.

EgészségDOKK

EgészségDOKK munkatársak, Smitola György, Balcsik-Tamás Zsolt, Petrics SomaEgy intézmény bemutatása néha nagyon hálátlan feladat lehet. Eléggé zavarba ejtő tud lenni, hogy a pozitív megítélés érdekében mit is érdemes kiemelni leginkább: a szervezet struktúráját, vagy a programok hatékonyságát, netán az ott dolgozók lelkesedését? Ráadásul jómagam is az Egészségdokk munkatársa vagyok, ezért nehéz nem szubjektíven írnom róla, de hiszem, hogy nem is ez a lényeg. Adott esetben, ha mindhárom témát érintem, egy kissé szkeptikussá válok: a cikk nem lesz-e unalmas? De én most félre teszem minden ezzel kapcsolatos ellenérzésemet és félelmemet, úgy döntöttem, hogy mindhárom témáról írok valamennyit. Akkor el is kezdem!

Jelképeiben él a nemzet

címerBemutatjuk Pécsi L. Dániel jelképtervező művészt..A történelmi Magyarország területén számos településnek, egyházközségnek, vagy egyéb közösségnek ő tervezi kutatásokon alapuló címereit. Rendszeresen mutatják be alkotásait határon innen és túl: idén életmű kiállításon láthattuk címereit a Magyar Kultúra Alapítvány Székházában.

A vallások közös üzenete

Isten, vallás, hitMárcius 8-án, csütörtökön 18 órától a vallási tradíciókban jelenlévő azonosságokról tart előadást Madhupati dász (Mérő Mátyás) hittudós a Budapesti Haré Krisna Központban. Korunk nagy világvallásainak többsége tanítja egy teremtő Isten létezését, és közös bennük az is, hogy Isten által sugalmazott szentírásaik vannak. 

Tartalom átvétel