logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

felelős állattartás

A Család utcai csoda doki

Dr. Varga József állatorvosDr. Varga Józsefet országszerte így emlegetik: a Család utcai Csoda Doki. Arról híres, hogy egy állatról sem mond le, amíg az élni akar. A gazdák sokszor sírva hozzák kedvencüket: mire ide kerülnek, már állatorvosok, egyetemek, kórházak javasolják nekik az állat elaltatását. Ő azonban soha nem adja fel: sok csodát látott már. Ha egy állatot szeretnek, a legreménytelenebb helyzetben is képes a gyógyulásra, felépülésre. Bemutatjuk Dr. Varga Józsefet, a legendás csillaghegyi állatorvost. Ő az alapítója a Törpe Nyúl Klubnak, állatmentő alapítványt működtet, emellett pedig a Budapest Szupermaraton Evezős Verseny többszörös győztese. 

Kutyák és a csúcstechnika

Lehet, hogy Los Angeles-i mintát fognak követni a budapesti kutyások? Az EB OVO Egyesület szervezésében Boros László biokémikus tartott előadást a kutyatartás Los Angeles-i szabályozásáról egy budapesti kávézóban. Mint megtudtuk, a kutyákat és azok ürülékét DNS-minta alapján azonosítják, és akár közmunkára is kötelezhetik azt a gazdit, aki nem takarítja fel kedvence után az utcát. Los Angelesben minden második embernek van kutyája, így a környezet tisztántartása létfeltétel. 

Állatmentés Bécsben

Állatkvártély Bécs makettVárhatóan 2015-re százötven kutya és háromszáz cica illetve egyéb kisállat ideiglenes befogadására alkalmas állatvédelmi telep épül Bécsben. Az „Állatkvártély”-nak nevezett komplexum létesítéséről a közelmúltban döntöttek. Az alapkövet a tervek szerint 2013-ban helyezik el.

Tartalom átvétel