logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

EB OVO Egyesület

3. EB OVO Piknik

EB OVO Piknik 2012, Budapest, Szabadság térSzeptember 23-án, vasárnap du. 2 órától vidám piknikre hív mindenkit az EB OVO Egyesület Budapesten a Szabadság térre. A városi kulturált kutyatartást népszerűsítő egyesület már harmadik éve szervezi meg a hangulatos eseményt, ahol többek között kutyás kirakodóvásár, ingyenes chipes regisztráció, kutyaiskola-bemutató, koncertek és gyermekprogramok várják az érdeklődőket. Idén először fellép a Száztagú Kutyazenekar is, sztárvendég: Papadimitriu Athina színművész.

Kutyák és a csúcstechnika

Lehet, hogy Los Angeles-i mintát fognak követni a budapesti kutyások? Az EB OVO Egyesület szervezésében Boros László biokémikus tartott előadást a kutyatartás Los Angeles-i szabályozásáról egy budapesti kávézóban. Mint megtudtuk, a kutyákat és azok ürülékét DNS-minta alapján azonosítják, és akár közmunkára is kötelezhetik azt a gazdit, aki nem takarítja fel kedvence után az utcát. Los Angelesben minden második embernek van kutyája, így a környezet tisztántartása létfeltétel. 

Park a kutyáknak is

Várhatóan kutyák futkározhatnak majd a Szabadság tér egy részén

Rendelet szabályozza, hogy kutyát csak pórázon lehet vezetni közterületen, azonban az Állatvédelmi Törvény előírja, hogy az állatoknak joguk van az egészséges életvitelhez, amihez a mozgás biztosítása is hozzátartozik. Ezt az ellentmondást igyekszik feloldani az önkormányzat: a kerületi kutyatartók érdekképviseletét ellátó EB OVO Egyesülettel arról tárgyalnak, hogy a jövőben a Szabadság tér egy részén lehessen az állatoknak szabadon futkározni.

Már tényezők!

EB OVO egyesületA budapesti kutyásokból alakult szervezet is jelen volt a Belvárosi Fesztiválon

A belvárosi kutyásokból alakult EB OVO Egyesület mindent megtesz azért, hogy megismerjék és elfogadják a kulturált városi kutyatartást a kerület lakosai. Ezért a Belvárosi Fesztivál Civil Utca programján külön standot állítottak, ahol a szervezet vezetőivel találkozhattak az érdeklődők.

Tartalom átvétel