logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

ősz

Borongó

vörösborLassan elcsitul minden lángolás, amit a tavasz szikrája lobbantott. Néhol még felizzik a zsarátnok, de ebből már nem lehet igazi tűz. Eljött a korcsmázás ideje, a lélek borba áztatásának időszaka. A borban sűrítve van minden, amit a természet és szellem adományozhat. Búcsúzzunk hát ettől a tavasztól, nyártól. A bor még nem öblített át, nem szívódott fel a szellem lombjáig. Taszítja maga előtt, préseli a sejtekből a tűz maradványait. Valami majd marad belőle: a lényeg. 

Őszikék

gesztenyeOdakint az unalmas zöld, ezerszínre váltott... A levelek még itt-ott kapaszkodnak az ágakhoz, bár valamlyik már átadta magát az elmúlásnak. Minden falevél történetet mesél: ahogyan lehullik, megmutatja a sorsát. Sütötte-e hosszasan a Nap, vagy áztatta-e az eső... És a vadgesztenyék...fényesek, nevetősek...ott gurulnak a járdán a lábam előtt, és én nem bírom megállni, hogy fel ne szedjem őket. Pont úgy, ahogyan gyermekkoromban... Igen, az ősz az én évszakom... egyre inkább megbizonyosodom róla...

Az elit alámerülése...

 A Nap felkelt, az ősz aranypompája szikrázik a fényben. Van-e fenségesebb ébredés, mint beleoldódni a mindenség csodájába, ahol a pénzügyi válságnak nyomát sem tapasztalni, ahol minden ott van, ahová rendelte, varázsolta a nagy titkos szervező?

Tartalom átvétel