logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

tudomány

A virágok álma

virágoskert, alvó virágokAki szeret esténként a parkokban sétálni vagy saját kertjére pillant éjszaka, biztosan észrevette már, hogy nem csak az emberek térnek nyugovóra naplemente után, hanem hozzánk hasonlóan a virágok is. Szirmaikkal és tartásukkal jelzik, hogy leszállt az éj. A kikericsek és a mályvacserjék ugyanúgy bezárkóznak éjszakára, akárcsak a tulipánok vagy a piros gyűszűvirágok. Vajon miért?

Boldogabbak az okosabbak

A köztudatban él az a feltételezés, hogy aki butácskább, boldogabb. Nem igazán érti meg a világ nehézségeit, így nem is tud foglalkozni velük, inkább csak a könnyen érthető, felszínes dolgok érdeklik, épp ezért boldogabb is. Brit kutatók azonban ezt megcáfolták, hiszen az intelligencia mérőszámának tekintett IQ és a boldogság közti kapcsolatot keresve arra a következtetésre jutottak, hogy boldogtalanabbak az alacsony IQ-jú emberek.

Árulkodó agyhullámaink

agy, agykutatásA legújabb kutatások bebizonyították, hogy az emberi agy legalább huszonnégy órán keresztül tárolja magában az átélt események lenyomatát. Az ez alapján létrejövő mintázatokból nem lehetetlen, hogy hamarosan már egy adott személy teljes múltjára is következtethetünk.

Mosollyal az egészségért

Bizonyára mindnyájan tapasztaltuk már, hogy egy feszült, stresszes helyzetet könnyen feloldhat egy mosoly vagy egy nevetés. Nem véletlen, hogy sokan ilyenkor zavarukban nevetnek, ezzel védekezve a negatív érzelmi hatás ellen. Mára már a tudomány azt is bebizonyította, hogy a mosoly nemcsak érzelmileg hat ránk jótékonyan, hanem fizikailag segít túllendülni a nehéz, stresszes szituációkon.

Életet hozó üstökösök

üstökösA legfrissebb kutatások kiderítették, hogy bolygónkon az élethez szükséges környezet kialakulásában nagy szerepet játszottak a becsapódó üstökösök. Azok ugyanis az ütközést követően olyan szerves vegyületeket hoztak létre, amelyek elengedhetetlenek az élővilág kifejlődéséhez.

Tartalom átvétel