logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Vaja László

Hollóháza, a hazai porcelángyártás gyöngyszeme (1.)

Hollóháza, PorcelánútA Hollóházi Porcelán Manufaktúra hazánk egyik büszkesége. A nagymúltú porcelán gyár hivatalosan is hungarikum. Vaja László porcelánrestaurátor művész három részes sorozatában elkalauzol bennünket Hollóházára, hogy közelebbről is megismerkedjünk a porcelánkészítés történetével ezen a csodálatra méltó településen. Tartsanak velünk! 

Hollóházi porcelán nyereményjáték

porcelán, HollóházaMagazinunk a Hollóházi Porcelán Gyárral és a Vaja Porcelán Restaurátor Műhellyel közösen nyereményjátékot hirdet. A játék célja, hogy a résztvevők közelebb kerüljenek hazánk egyik nagy múltú porcelán gyárához, jobban megismerjék Hollóházát és a patinás gyár hagyományait. Ezért a játékhoz kapcsolódóan három részes cikksoroztaban mutatjuk be Hollóházát és a Hollóházi Porcelán Gyárat. Tartsanak velünk!

Megálló

Vaja László, SárkányA közelmúltban Vaja László festőművész, kerámia- és porcelánrestaurátor új művészeti tárggyal gazdagította a világot: vaja@mexico.hu címmel megjelentette eddigi életét összegző monográfiáját. Aki azt hiszi, hogy egy szokványos művészportré, önvallomás látott napvilágot, nagyot téved. Ez a kötet egyszerre művészeti album, útikönyv, kézikönyv, portré, verseskötet, biográfia, vallomás, amelyet a korunkról készült rendhagyó tükörben pillanthatunk meg.

Az elutasító porcelánbaba

porcelán királylányEgy porcelánprestaurátor műhelyében jártunk

Vaja László különleges mesterséget űz: eltörött, megkopott porcelántárgyak, kerámiák, fajanszok kelnek a keze alatt új életre. Évtizedek óta hozzá járnak kicsik és nagyok, akik a nagyitól örökölt vázát, a kedvenc pöttyösbögrét, vagy egy értékes műtárgyat akarnak megmenteni.

Tartalom átvétel