logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Kína

Kína illatos kikötője

Hong KongAz egykori brit gyarmat ma szupermodern és hagyományőrző, nemzetközi, mégis eredeti kínai. Hongkong megtestesíti mindazt, amit a Távol-Keletről gondolunk. Hömpölygő tömegek az utcákon, autóbuszok zaja, kipufogógáz, ég felé törő felhőkarcolók, paloták, templomok, ugyanakkor zöldellő hegyek, parkok, folyók és tenger, kulináris élvezetek. Filléres tésztaleves és a legdrágább ételkülönlegességek. Végletes ellentéteket találunk, ha ellátogatunk ebbe a milliós nagyvárosba.

 

Csapdában a fejlett világ

ritka földfémekAz utóbbi években világossá vált, hogy a rohamléptekkel fejlődő Kínát nem lehet megkerülni: még a fejlett világ alapját jelentő, a high-tech rendszerek működtetéséhez nélkülözhetetlen ritka földfémek kitermelésénél is vezető szerepet tölt be. Ritka földfémeknek tizenhét elemet neveznek, amelyek kinyerése rendkívül környezetkárosító. Több ország ezért az elhasznált elektrotechnikai műszerekből próbálja visszanyerni az értékes anyagokat.

 

Irány a Selyemút!

SelyemútOktóber 25-én, kedden, 18 órától a Selyemút varázslatos világát bemutató előadást és vetítést tart a Magyar Földrajzi Társaság a Millenárison. Az alkalmon dr. Kubassek János geográfus, a Magyar Földrajzi Múzeum igazgatója és Gőgös Norbert geográfus mutatja be a Tien-san hegységben húzódó ősi kereskedelmi útvonalat,  amelynek feltárásban híres felfedezőink: Almásy György, Prinz Gyula és Stein Aurél is részt vettek. A belépés ingynes!

Tartalom átvétel