logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Magyar Vöröskereszt

Mit kell tudni a véradásról?

Évente több mint félmillió önkéntes véradó önzetlen segítségében bíznak a gyógyulásra várók. A biztonságos hazai vérellátáshoz évi 500.000 egység vérre van szükség, amelyből a budapesti szervezet 45.000 egységnyi vért biztosít. Cikkünk összefoglalja a véradáshoz szükséges legfontosabb tudnivalókat.

Emberi képzések emberekért

Magyar VöröskeresztA balszerencse bárkit utolérhet bárhol, és bármikor. Ezért fontos tisztában lennünk az alapvető teendőkkel egy baleset során, vagy ha egy ránk bízott beteg, esetleg gyerek felügyeletéről van szó. A Vöröskereszt éppen ezért kínál ilyen kérdésekkel foglalkozó tanfolyamokat. Részt vehetünk akár házi betegápoló és bébiszitter képzéseken is. Megtanulhatjuk, hogyan ápoljunk egy idős embert, hogyan bánjunk egy gyerekkel, mire figyeljünk oda, hogyan állítsunk össze egy étrendet, és még sok más hasznos információt. 

Kedvezményes ruhavásár

Kedvezményes őszi ruhavásárt tart a Magyar Vöröskereszt V. kerületi szervezete november 2-án szerdán és 3-án csütörtökön a Szent István Általános Iskolában. A vásáron jó állapotban lévő használt ruhaneműt, gyermek, női, férfi ruházatot, lakástextíliát vásárolhatnak jelképes összegért a rászorulók.

Véradás

Júliusban csütörtökönként: 14-én, 21-én és 28-án várják az önkéntes véradókat 11-18 óráig Budapesten a Magyar Vöröskereszt Arany János utcai székházába! Évente több mint félmillió önkéntes véradó önzetlen segítségében bíznak a gyógyulásra várók. A biztonságos hazai vérellátáshoz évi 500.000 egység vérre van szükség, amelyből a budapesti szervezet 45.000 egységnyi vért biztosít.

Szegények a szegényekért

Magyar Vöröskereszt, szociális ruhavásár, Budapest, Belváros, Ismertség, EgészségJúnius 21-én és 22-én, két napon keresztül kedvez-ményes ruhavásárt rendez a Magyar Vöröskereszt belvá-rosi szervezete a Szent István Általános Iskolában. A közel ezer kg ruhanemű értékesítéséből befolyt összegből a nehéz anyagi körülmények között élő lakosokat segítik. A vásáron jó minőségű használt ruhaneműhöz: gyermek, női, férfi ruházathoz, lakástextíliához juthatnak hozzá igen kedvező áron a nagycsaládosok, kisjövedelműek és nyugdíjasok.

Tartalom átvétel