logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

oktatás

Radnóti és kortársai

Radnóti MiklósA Magyar Írószövetség Radnóti és kortársai címmel szavalóversenyt hirdet 9-12. osztályos középiskolások számára. A döntőt 2014. április 11-én, a költészet napján rendezik meg. A jelentkezőket a középiskolák ajánlhatják.

Tartós siker a cél

Szuhai Nóra, Legjobb Vagyok Tehetségmentoráló Program igazgatójaNapjaink könyörtelen és szüntelen küzdelmekre épülő, kiszámíthatatlanul változó világa nagy kihívást jelent a fiataloknak. Ahhoz, hogy a munkaerőpiacon érvényesülni tudjanak, a rájuk váró magas követelményeknek megfeleljenek, képességeik teljes birtokában kell, hogy legyenek, ismerniük kell jól önmagukat, és ennek megfelelően tervezni az életpályát. Szuhai Nórával, a Legjobb Vagyok Tehetségmentor Program ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.

Kutatás a „szögedi" nyelvjárásról

Szegedi Tudományegyetem, BTKA Szegedi Tudományegyetem nyelvészei időszerűnek érezték, hogy napjainkban is felmérjék az ö-zőnek is nevezett nyelvjárás helyzetét a régióban. A kutatás célja az volt, hogy megállapítsák, hányan és milyen szituációkban használják a szegediek ezt a dialektust.

A boldogság 10 aranyszabálya

delfincsaládJúlius 26-án, csütörtökön 18 órától az India Rejtett Kincsei sorozat következő alkalmán Tasi István kulturális antropológus, vaisnava teológus és lelkész tart előadást a boldogsághoz vezető útról a Védák ősi bölcsessége alapján. Minden érdeklődőt szeretettel várnak. A belépés ingyenes.

Magyar iskolában Kárpátalján

Kovács AndrásNincsenek könnyű helyzetben napjainkban a pedagógusok. Anyagilag nem ismerik el munkájukat, társadalmi megbecsülésük csökkent, pedig ma is ők a jövendő generációk tudásának, az értékek átadásának, és így egy-egy nemzet sikerességének zálogai. Kovács András mégis a tanári pályát választotta hivatásul, mégpedig Kárpátalján, ahol a tanár a magyar közösség, identitás és nyelv megőrzésének  védelmezője is.

Tartalom átvétel