logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Irán

Perzsa Újév

Perzsa újév, NoruzMárcius 21-e, a tavaszi napforduló a világ keleti felén, a perzsa kultúra hatását magán viselő népeknél az új esztendő kezdete. A természet megújuló ciklusához igazodó ünnep, az úgynevezett perzsa újév a nyugati, január elseji újévhez hasonlít, ám nem egy, hanem tizenhárom napig tartó, szakadatlan örömünnep.

 

Közép-Ázsia Expedíció

Közép-Ázsia expedíció 2013Elindult 18 ezer kilométeres útjára május 11-én a Közép-Ázsia Expedíció, melynek során Hídvégi-Üstös Pál ultrasportoló saját fizikai erejét használva: futva, kerékpározva, hegyet mászva és úszva, evezve, illetve lovon, tevén teszi meg az embertpróbáló távot.

Saeed Farajpouri a Trafóban

Saeed FrajpouriMárcius 4-én, vasárnap 20 órától az iráni Saeed Farajpourit és zenekarát hallhatjuk a Trafóban. Az együttes hangszeres zenészeiről sokat elárul, hogy mind játszottak az egyik legjelentősebb perzsa énekes, Mohammad-Reza Shajarian együtteseiben, valamint a világzenei körökben is ismert és  világszerte rengeteget koncertező Dastan Ensemble-ben. A koncert páratlan zenei élménynek ígérkezik! 

Ezeregy éjszaka

Irán, Perzsia, Magyar Iparművészeti MúzeumA Közel-Kelet világába érkezünk, ha június 24-25-én ellátogatunk a budapesti Iparművészeti Múzeumba. Ízelítőt kaphatunk a török és iráni zenékből, tánc- és divatbemutatót láthatunk, amuletteket készíthetünk és érdekes filmvetítéseken keresztül ismerhetjük meg Irán változatos tájait, a perzsák mai életét. A programok sorában az 1900-as évek elején készült, a varázsos kelet hangulatát idéző némafilmeket is bemutatnak és megtekinthetjük a múzeum perzsa kiállítását.

Tartalom átvétel