logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

civil szervezetek

A haldoklókat segítik

Magyar Hospice Alapítvány, Dr. Muszbek KatalinMit gondolnak a magyarok a gyógyíthatatlan betegségekről? Hol töltenék el életük utolsó szakaszát? Mitől félnek leginkább, s mennyire ismerik az emberek a hospice ellátást? Ezekre a kérdésekre kereste a választ az a kutatás, amelyet a Magyar Hospice Alapítvány végeztetett el. Dr. Muszbek Katalinnal az Alapítvány vezetőjével beszélgettünk a hospice múltjáról, jelenéről és a kutatás tanulságairól.

Magyar Cserkészlány Szövetség

Magyar Cserkészlány SzövetségHa a cserkészmozgalomra gondolunk, vidám, természetkedvelő fiatalok jutnak eszünkbe, akik keki színű ingben, nyakkendőben róják az erdőket, erkölcsös magaviseletűek és példamutató életükkel vívják ki mindenki csodálatát. 1989 óta egyre-másra alakulnak új cserkész csoportok, vagy éledtek újjá a régiek. Ezek egyike a Magyar Cserkészlány Mozgalom. Ismerjék meg őket!

Konferencia a társadalmi felelősségvállalásról

Társadalmi felelősségvállalás konferencia, 2013, február 13, BKIKA BKIK Tanácsadó Osztálya február 13-án de. 9:30-15:00 óráig konferenciát szervez a közös felelősségvállalás lehetőségeiről. A társadalom különböző rétegeiben felelősen gondolkozó és cselekvő embereket hívja össze, hogy megmutassák, hogyan működik a társadalmi felelősségvállalás a gyakorlatban. Ki hogyan és miért vesz részt benne? Elsősorban pénz vagy munka a társadalmi felelősségvállalás? A részvétel ingyenes, regisztrációhoz kötött. 

Szépséges origami

origami gömbBemutatjuk a Magyar Origami Kört. Az origami a papírhajtogatás művészete. A hagyományos felfogás szerint egyetlen négyzet alakú lapból, vágás és ragasztás nélkül kell a modellt megalkotni – és hogy milyen hagyományai vannak ennek Magyarországon? Többek között erről is beszélgettünk Villányi Mariannal, a Magyar Origami Kör elnökével.

Hallgatók a Közösség Szolgálatában

HaKöSz csoportképA 2011. év az Önkéntesség Európai Éve volt. A Budapesti Corvinus Egyetemen működő Hallgatók a Közösség Szolgáltában diákszervezet 2008 óta foglalkozik az önkéntesség népszerűsítésével. Figyelemkeltő jelmondatuk: „Az önkéntesség szexi!" Bercsényi Kingával, a szervezet egyik oszlopos tagjával, korábbi alelnökével beszélgettünk.

Tartalom átvétel