logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Bécs

Bécs a vásárokon túl

Bécs, karácsonyi vásárKarácsony előtt sokan látogatnak el az osztrák fővárosba, hogy megcsodálják a karácsonyi vásárokat. De ha már bejártuk az összeset, forralt boroztunk is, sétálgattunk is a látványosan kivilágított utcákon, felmerülhet a kérdés: merre tovább? Alábbi összeállításunkban néhány ötletet ajánlunk Olvasóinknak. Tartsanak velünk!

Különlegesség az idei Eurovíziós Dalfesztiválon

Síinpadkép, Eurovíziós Dalfesztivál 2015Egy hatalmas szemben lépnek majd fel az Eurovíziós Dalfesztivál résztvevői Bécsben. Csaknem 1.300 cölöpből áll majd Wiener Stadthalle színpadát körülölelő gigantikus szem, amely megalkotóik szerint arra utal, hogy a legkülönbözőbb országokból származó, a legkülönbözőbb kulturális gyökerekkel rendelkező emberek szeme előtt egy közös vízió, látvány elevenedik meg. A 60. Eurovíziós Dalfesztivál nemzetközi elődöntőit és döntőjét 2015. május 19-23. között rendezik meg az osztrák fővárosban.

A lekvárhoz való jog

füge„A lekvárhoz való jog” mottóval kezdtek aláírásgyűjtésbe Bécsben.  A kezdeményezők azt szeretnék elérni, hogy a közterületeken újonnan telepített fák legalább tíz százaléka gyümölcsfa legyen, és bárki ehessen a termésükből. A lekvár-aktivisták szerint a közösségi gyümölcsök nemcsak igazi ízbombák lennének, de ingyenes táplálékforrás is, amit ráadásul nem kell szállítani sem.

Trópusok Bécs szívében

tropikárium, Tengerek Háza, BécsKilenc emeletnyi csoda: ez a Tengerek Háza Bécsben. Aki szereti a vizek világát, varázslatos hangulatát, nem hagyhatja ki ezt a páratlan tropikáriumot. Hatalmas akváriumok, terráriumok, tengeri- és édesvízi növények és állatok: halak, hüllők, madarak és rovarok, színpompás trópusi élőlények kavalkádja fogadja a  látogatót. Összeálításunkban tartsanak velünk!

Gustav Klimt világában

Gustav Klimt"Az igazság tűz, és igazat szólni annyi, mint világítani és égni."- Gustav Klimt gondolatai ezek, aki úgy gondolom, a legőszintébb alkotók egyike. Az ő igazsága valóban világít, és még annyira ég minden művén. Nem véletlen, hogy nemcsak szülővárosában, Bécsben sikerült rendkívüli népszerűségre szert tennie. A Belvedere-ben, a Klimt-gyűjtemény otthonában jártunk.

Tartalom átvétel