logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

irodalom

Radnóti és kortársai

Radnóti MiklósA Magyar Írószövetség Radnóti és kortársai címmel szavalóversenyt hirdet 9-12. osztályos középiskolások számára. A döntőt 2014. április 11-én, a költészet napján rendezik meg. A jelentkezőket a középiskolák ajánlhatják.

Aki megénekelte a forradalmat

Bartis Ferenc1956. októbere nem csak Magyarországon gyújtotta fel a reményeket, hanem az egész Kárpát – medencében újra hinni kezdtek a kisebbségi sorban élő magyarok. Azonban a trianoni országok kommunista diktatúráinak vezetése számolt e buzgalommal és egymás után vetette börtönbe azokat a magyar diákokat, munkásokat, parasztokat és értelmiségieket, akiktől várni lehetett az ellenállást, a rebelliót. Köztük volt Bartis Ferenc erdélyi költő is.

A fészek peremén

Kovács Eleonóra íróKovács Eleonórával a 2012-es Ünnepi Könyvhéten találkoztam először, de az írásait már korábban is olvastam az Együtt és a Partium című folyóiratokban, illetve saját blogján. A Szalókán született ifjú hölgy történész diplomát szerzett az UNÉ-n. A novellák és elbeszélések mellett, könyvajánlókat, kritikákat is ír. Nyolc prózai műve bekerült a közelmúltban megjelent Szárnypróba című antológiába.

Út és kert

Ferdinandy György író, egyetemi tanárFerdinandy György (1935) negyven évi (1956-1995) távollét után költözött haza, Magyarországra. Felfoghatjuk e távollétet úgy is, mint hosszabb tanulmányutat, a maga számtalan tapasztalatával, tanulságával, emlékével. Ami már csak azért is figyelemreméltó, mert  ebből a negyven évből mintegy harminc évet élt a karibi világban, Puerto Ricoban. Az első tízet pedig  Franciaországban.

XII. Győri Könyvszalon

XII. Győri KönyvszalonIdén november 9-11-én a könyvek szerelmeseit várja Győr. A Győri Nemzeti Színházban immár tizenkettedik alkalomal rendezik meg a nagysikerű Győri Könyvszalont. A háromnapos eseményen a kortárs magyar irodalom kiválóságai dedikálnak, de koncertekkel, irodalmi vetélkedővel, gyermekprogramokkal és kézműves bemutatóval is kedveskednek a látogatóknak. A XII. Győri Könyvszalon díjazottja Kalász Márton kétszeres József Attila-díjas költő.

Tartalom átvétel